Lady Gaga lost ein-de-lijk zesde album ‘Chromatica’

Na vier jaar stilte is het eindelijk zover: Lady Gaga heeft haar nieuw album ‘Chromatica’ op de wereld losgelaten. Het album is het zesde in het indrukwekkende rijtje van Lady Gaga, en telt zestien – misschien nog indrukwekkendere – nummers. ‘Chromatica’ schreeuwt “Lady Gaga”, en heel wat fans schreeuwen maar al te graag mee.

Lady Gaga is terug. En hoe! De Queen of Pop heeft na een stilte van vier jaar een nieuw album op de wereld losgelaten. Het laatste Lady Gaga-wapenfeit dateert namelijk al van 2016, toen de zangeres ‘Joanne’ uitbracht. Tijdens die stilte verscheen wel de soundtrack van A Star Is Born, die Lady Gaga gemaakt heeft.

‘Chromatica’ zou normaal al in april verschijnen, maar door de wereldwijde coronacrisis stelde Lady Gaga de release van haar zesde studioalbum uit. En dat zesde album, is een rasecht Lady Gaga-album. De zangeres teasede haar fans de voorbije weken al met de release van drie singles uit ‘Chromatica’.

Stupid Love

Uit het niets kondigde de zangeres eind februari aan dat Stupid Love zou verschijnen. Op dat moment was er officieel nog geen sprake van ‘Chromatica’. Die naam was al gehint als titel, maar fans dachten dat de titel van het album er “iets mee te maken zou hebben”, niet dat dat ook effectief de naam van de zesde baby van Lady Gaga zou worden.

Rain On Me

Iets minder dan een week geleden loste Lady Gaga dan haar samenwerking met Ariana Grande, Rain On Me. Die collab hadden fans voorspeld, nadat Ariana Grande haar vriendin en collega Lady Gaga gefeliciteerd had met haar verjaardag. Om die te vieren deelde ze een foto van hen samen, in iets wat wel héél hard op een opnamestudio leek.

Sour Candy

Gisteren, één dag voor ‘Chromatica’ verscheen, verraste Lady Gaga haar fans nog met een nummer. Sour Candy is opnieuw een samenwerking, deze keer met de populaire K-popgroep BLACKPINK. Van Sour Candy is voorlopig nog geen videoclip verschenen, maar ook daar mogen we waarschijnlijk een stevige portie girlpower verwachten.

De rest van ‘Chromatica’ is ondertussen ook op YouTube en Spotify te vinden.

Meer
Lees meer...