Waar speelt Cristiano Ronaldo volgend seizoen? Makelaar onderhandelt met meerdere topclubs

Hoewel zowel Cristiano Ronaldo als Manchester United doen alsof er geen vuiltje aan de lucht is, is het een publiek geheim dat er ruis zit op de relatie tussen de Engelse topclub en zijn Portugese sterspeler. Jorge Mendes, de topmakelaar van Ronaldo, zou dan ook met meerdere grote ploegen contact hebben over een eventuele transfer.

Amper tien maanden geleden stelde Manchester United trots zijn nieuwste aanwinst voor. Na een afwezigheid van meer dan een decennium was het er namelijk in geslaagd om Cristiano Ronaldo terug te halen naar de Premier League. “Welcome home“, klonk het toen nog enthousiast. Toen de Portugees bij zijn terugkeer op Old Trafford meteen twee keer scoorde, leek een sprookje in de maak.

Slecht seizoen bij Manchester United

Lang bleven die witte broodweken echter niet duren, want Ronaldo en Manchester United kenden allerminst een goed seizoen. In de Premier League eindigde ManU pas als zesde en in de Champions League bleek de achtste finale al het eindstation. Ronaldo zelf kon in de competitie ‘maar’ 18 keer raak schieten. Het was van 2007 geleden dat hij slechtere cijfers kon voorleggen.

Volgend seizoen hoopt Manchester United uit het dal te kruipen. Daarbij rekent het op de Nederlandse trainer Erik ten Hag. Die zag met Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata en Nemanja Matic ondertussen wel al vier spelers vertrekken en kreeg er voorlopig enkel de transfervrije Christian Eriksen voor in de plaats. United onderhandelt ondertussen met heel wat mogelijke nieuwkomers, waarvan Frenkie de Jong (Barcelona) de grootste naam is. Dat dossier lijkt echter muurvast te zitten.

Chelsea en Bayern München?

Volgens insiders is het dat gebrek aan sterke ploegmaats dat Cristiano Ronaldo doet denken aan een vertrek bij de club die hem zo nauw aan het hart ligt. Door de zesde plaats van afgelopen seizoen mist de Portugees volgend seizoen namelijk de Champions League. Een herhaling van dat scenario volgend seizoen ziet Ronaldo uiteraard niet zitten.

Makelaar Jorge Mendes zou dan ook gesprekken voeren met andere clubs. Volgens The Athletic zat de makelaar twee weken geleden in Portugal samen met Todd Boehly, de kersverse eigenaar van Chelsea FC. Een eventuele komst van Cristiano Ronaldo naar de Blues zou ook op de agenda hebben gestaan bij de vergadering van de Raad van Bestuur van afgelopen weekend. Naast Chelsea zou Mendes ook al gesproken hebben met Bayern München, al ontkent de Duitse recordkampioen die geruchten.

“Nog steeds blij hier te zijn”

Ook Ronaldo zelf ontkent on the record uiteraard dat hij Manchester United wil verlaten. “Ik was en ben nog steeds zeer blij om hier te zijn. Ik weet dat Erik ten Hag fantastisch werk heeft geleverd voor Ajax en dat hij een ervaren coach is. Maar we zullen hem de tijd moeten gunnen om de dingen te veranderen zoals hij dat wil”, zei de Portugees recent nog.

“Ik hoop dat we successen zullen boeken. Ik wens hem het beste. We moeten erin geloven dat we volgend jaar prijzen gaan pakken. Ik geloof dat Manchester United terug zal staan waar ze thuishoren. Soms kost het tijd, maar ik geloof er nog steeds in.”

Meer
Lees meer...