Italiaanse media: “Deal rond Lukaku helemaal rond; Belg tekent woensdag contract bij Inter”

Binnen enkele dagen zou de terugkeer van Romelu Lukaku naar Inter officieel gemaakt worden. De drie partijen bereikten daarover enkele dagen geleden al een principeakkoord, maar nu zijn ook de laatste punten en komma’s uitgeklaard. Niets staat een terugkeer van de Rode Duivel naar de Serie A dus nog in de weg.

Chelsea, Inter en Romelu Lukaku bereikten volgens de gespecialiseerde pers begin deze week een akkoord over een uitleenbeurt van één jaar. De Italiaanse topclub betaalt daarvoor 7 miljoen pond (zo’n 8 miljoen euro). Met bonussen kan daar nog eens 3,5 miljoen pond (zo’n 4 miljoen euro) bijkomen.

Toch is het nog wachten voor alle partijen de deal officieel bekendmaken. Maar volgens La Gazetto dello Sport komt daar binnenkort verandering in. De transfer zou woensdag 29 juni afgerond worden. Tot dan heeft de Belg nog tijd om zijn medische testen te doen.

Gunstig belastingstarief

Dat Inter de deal snel wil afronden heeft een heel eenvoudige reden. Als de club de transfer van Lukaku nog kan officialiseren voor het einde van juni kan het nog genieten van een gunstig belastingregime in Italië. Op 1 juli wordt dat echter afgeschaft.

De Rode Duivel genoot tijdens zijn jaar in Chelsea overigens ook van dat gunstige belastingstarief. Doordat Lukaku drie eigendommen heeft in Milaan bleef hij al die tijd namelijk officieel Italiaans staatsburger. Volgens de Britse tabloid Mirror zou hij op die manier op één seizoen tijd 3 miljoen pond (3,5 miljoen euro) minder belastingen hebben moeten betalen op zijn riante loon.

Mislukt bij Chelsea

Met een terugkeer naar Inter komt er dus een einde aan het rampjaar van Romelu Lukaku bij Chelsea. Na twee sterke seizoenen in de Serie A bij Inter keerde de Belg afgelopen zomer langs de grote poort terug naar zijn jeugdliefde Chelsea. Tien jaar na zijn eerste doortocht leek de Belg nu wel klaar om te slagen bij The Blues.

Maar ondanks een transfersom van maar liefst 115 miljoen euro en een loon tussen de 325.000 pond (380.000 euro) en 450.000 pond (530.000 euro) per week, afhankelijk van eventuele bonussen en andere clausules in zijn nieuw contract, bleek die transfer geen succes. Lukaku sloot het seizoen af met amper acht competitiedoelpunten, zijn laagste aantal in meer dan tien seizoenen.

Meer
Lees meer...