Dit is hoeveel Rode Duivel Romelu Lukaku (28) bij Chelsea zal verdienen

Chelsea heeft donderdagavond de komst van Romelu Lukaku (28) aangekondigd. De Belgische goalgetter komt over van Inter en moet het scoringsprobleem van de Londenaars proberen oplossen. Daarvoor had Chelsea heel wat geld over, niet alleen voor de transfersom van 115 miljoen euro, maar ook voor het salaris van Lukaku.

Dat Romelu Lukaku – ondanks een topseizoen met als bekroning de landstitel in de Serie A – Inter zou verlaten, stond al even in de sterren geschreven. Het Italiaanse club heeft het financieel moeilijk en zag recent een grote deal met een kandidaat-investeerder afspringen. Bezuiniging is dus de boodschap, en dan vooral op de hoge loonlast.

Financiële problemen Inter, spitsenprobleem Chelsea

Je duurste speler verkopen, is in dat geval dan ook de meest logische zet. Zeker als die speler ook nog eens afgelopen seizoen verkozen is tot beste speler van de Serie A en enkel Cristiano Ronaldo (Juventus) moest voorlaten in de topschuttersstand.

Chelsea, dat vorig seizoen met een spitsenprobleem kampte, zag meteen zijn kans schoon en na enige tijd onderhandelen bereikten de clubs een akkoord over een transfersom van 115 miljoen euro, een recordbedrag voor beide ploegen

Topverdiener bij Chelsea

Dat de Londense club veel vertrouwen heeft in hun nieuwe Belgische aanvaller blijkt ook uit het salaris dat aan zijn zopas ondertekend vijfjarig contract is verbonden. Volgens de website The Athletic zal Romelu Lukaku, afhankelijk van eventuele bonussen en andere clausules in zijn nieuw contract, tussen de 325.000 pond (380.000 euro) en 450.000 pond (530.000 euro) per week verdienen.

Daarmee wordt hij meteen ook de topverdiener bij Chelsea. Die eer was tot nu toe weggelegd voor de Franse middenvelder N’Golo Kanté met een weeksalaris van 290.000 pond (340.000 euro). Het betekent voor de topschutter aller tijden van de Rode Duivels ook een forse loonsverhoging in vergelijking met zijn contract bij Inter. Toen verdiende Lukaku naar schatting zo’n 235.000 euro per week.

Bij de Rode Duivels staat hij nu ongeveer op gelijke voet met de grootverdieners Kevin De Bruyne (Manchester City) en Eden Hazard (Real Madrid). Zij hebben allebei een weeksalaris van om en bij de 400.000 euro.

Meer
Lees meer...