Chelsea maakt komst van Romelu Lukaku officieel en betaalt recordbedrag aan Inter

Wat al langer in de lucht ging, is nu ook officieel: Romelu Lukaku zal komend seizoen te zien zijn in het truitje van Chelsea FC. De 28-jarige Rode Duivels komt over van Inter voor een bedrag van 115 miljoen euro. Lukaku tekende bij Chelsea een contract voor vijf seizoenen.

In de zomer van 2011 verliet de toen amper 18-jarige Romelu Lukaku RSC Anderlecht voor Chelsea, de club van zijn dromen waar zijn idool Didier Drogda de grote ster was. Met die transfer was toen een bedrag van 15 miljoen euro gemoeid. Erg succesvol was die eerste periode bij Chelsea wel niet. Lukaku kreeg twee seizoenen lang amper kansen en dus drong een uitleenbeurt zich op.

West Brom, Everton en Manchester United

Bij West Bromwich Albion hervond de Belgische spits zijn spelvreugde en vooral zijn neus voor goals. Toch achtte Chelsea hem en nog steeds nog rijp en dus volgende een nieuwe uitleenbeurt, deze keer aan Everton, dat hem een jaar later definitief zou overnemen voor iets meer dan 35 miljoen.

Lukaku bleef jaar na jaar progressie maken en dus lonkte een topclub. Volgens de geruchtmolen waagde Chelsea toen al zijn kans om de Rode Duivel terug te halen, maar door een dispuut met zijn manager werd dat nooit concreet. Het was daarentegen Manchester United dat zo’n 85 miljoen euro op tafel legde voor de Belg. Ondanks 42 doelpunten in 96 wedstrijden kon Lukaku bij Man U de twijfels rond hem nooit helemaal doen verdwijnen.

Inter

Na twee seizoenen Manchester voelde Lukaku dat het tijd was om andere oorden op te zoeken. De Italiaanse topclub Inter bood een uitleg en haalde de Belg voor 74 miljoen euro naar de Serie A. In de laars groeide Lukaku meteen uit tot een van de beste spitsen ter wereld en werd hij vorig jaar verkozen tot beste speler van de competitie nadat hij met Inter de titel had gepakt.

Niets leek een langer verblijf van de Rode Duivel bij I Nerazzurri in de weg te staan, maar financiële problemen zorgen ervoor dat Inter enkele van zijn kampioenenmakers moet verkopen. Chelsea zag meteen een kans om zijn spitsenprobleem van vorig jaar op te lossen en nam snel contact op met Inter.

Transferprijs: 115 miljoen euro

Toch duurde het nog even voor beide clubs een akkoord vonden. Chelsea probeerde de vraagprijs omlaag te krijgen door een van hun spelers in de deal te betrekken, maar Inter wilde van geen wijken weten. En zo betaalt de Londense club de volle 115 miljoen euro en keert Lukaku door de grote poort terug bij de club waar hij van kindsbeen fan van is. Na zijn eerste passage aan het begin van zijn carrière zal de Rode Duivel er ongetwijfeld op gebrand zijn om deze keer wel de verwachtingen in te lossen.

“Ik ben blij en voel mij vereerd om terug te zijn bij deze geweldige club”, zei Lukaku op de website van Chelsea bij de bekendmaking van zijn transfer. ‘Het is een lange reis geweest voor mij: ik kwam hier een eerste keer als een kind dat nog veel moest leren, nu kom ik terug met heel wat ervaring en veel volwassener. De relatie die ik heb met deze club betekent zoveel voor me, zoals je weet. Ik heb als kind altijd Chelsea gesteund en het is een geweldig gevoel om nu terug te zijn en te proberen hen te helpen meer titels te winnen.”

https://twitter.com/RomeluLukaku9/status/1425895590550986757
Meer
Lees meer...