Terugkeer Romelu Lukaku naar Inter komt dichterbij dankzij dure uitleenbeurt

Dat Romelu Lukaku deze zomer graag Chelsea wil verlaten en dat de Engelse club zijn dure aanvaller ook liever ziet vertrekken, is geen geheim. Vooral een terugkeer naar ex-club Inter lijkt al langer in de maak. Het financiële plaatje is echter niet eenvoudig. Maar nu zouden beide clubs er toch zo goed als uit zijn en lijkt de deal bijna rond, al wordt het totale kostenplaatje voor Inter niet goedkoop.

Na twee sterke seizoenen in de Serie A bij Inter keerde Romelu Lukaku afgelopen zomer langs de grote poort terug naar zijn jeugdliefde Chelsea. Tien jaar na zijn eerste doortocht leek de Belg nu wel klaar om te slagen bij The Blues. Maar ondanks een transfersom van maar liefst 115 miljoen euro en een loon tussen de 325.000 pond (380.000 euro) en 450.000 pond (530.000 euro) per week, afhankelijk van eventuele bonussen en andere clausules in zijn nieuw contract, bleek die transfer geen succes. Lukaku sloot het seizoen af met amper acht competitiedoelpunten, zijn laagste aantal in meer dan tien seizoenen.

Een vertrek lijkt dan ook voor de hand te liggen. Eerste gegadigde daarbij is ex-club Inter en ook Lukaku ziet zo’n terugkeer volgens insiders zitten. Financieel is dat echter niet zo vanzelfsprekend. Zowel het loon van de Belg als de gevraagde transfersom van Chelsea (naar schatting 70 miljoen euro) zouden onhaalbaar zijn voor Nerazzurri.

Voor het eerst aan onderhandelingstafel

De enige mogelijkheid lijkt voorlopig dus een uitleenbeurt. Inter zou daarbij aanvankelijk 5 miljoen euro hebben geboden om Lukaku één seizoen te huren, Chelsea wil echter 15 miljoen. Geen onoverbrugbaar verschil en dus zaten alle partijen gisteren (virtueel) voor het eerst aan de onderhandelingstafel. Dat schrijft de toonaangevende krant La Gazetta dello Sport.

Daar zou de Londense club hebben aangegeven zijn huurprijs te willen laten zakken tot 10 miljoen euro. Voorwaarde daarbij is wel dat Inter het volledige loon van Romelu Lukaku op zich zou nemen. De Rode Duivel zelf zou een terugkeer naar zijn ex-club bovendien willen bespoedigen door een deel van zijn loon in te leveren.

Deal rond voor eind 1 juli?

Sowieso hebben beide partijen er baat bij om haast te zetten achter de onderhandelingen. Als Inter de deal met Lukaku nog kan officialiseren voor het einde van juni kan het nog genieten van een gunstig belastingregime in Italië. Op 1 juli wordt dat echter afgeschaft.

Meer
Lees meer...