Inter hoopt op terugkeer Romelu Lukaku, maar raakt financieel plaatje rond?

Dat Romelu Lukaku (29) deze zomer Chelsea verlaat, lijkt zo goed als zeker. De Rode Duivel kende er een rampseizoen en lijkt helemaal niet voor te komen in de toekomstplannen van trainer Thomas Tuchel. Vooral ex-ploeg Inter lijkt Lukaku te willen terughalen, maar daarvoor zal de Belg zwaar moeten inleveren.

Na twee sterke seizoenen in de Serie A bij Inter keerde Romelu Lukaku afgelopen zomer langs de grote poort terug naar zijn jeugdliefde Chelsea. Tien jaar na zijn eerste doortocht leek de Belg nu wel klaar om te slagen bij The Blues.

Mislukt bij Chelsea

Daar leek de club ook zelf rotsvast van overtuigd, want het betaalde maar liefst 115 miljoen euro voor Lukaku. Dat maakte hem in 2021 de duurste transfer in het internationale voetbal. Bovendien was hij met zijn loon tussen de 325.000 pond (380.000 euro) en 450.000 pond (530.000 euro) per week, afhankelijk van eventuele bonussen en andere clausules in zijn nieuw contract, meteen ook de topverdiener bij Chelsea.

De start van Lukaku bij Chelsea was ook veelbelovend met drie doelpunten in zijn eerste drie competitiewedstrijden. Daarna viel hij echter uit de gratie van trainer Tuchel en zorgden aanslepende blessures ervoor dat hij onder zijn niveau presteerde. Uiteindelijk zou Lukaku het seizoen afsluiten met amper acht competitiedoelpunten, zijn laagste aantal in meer dan tien seizoenen.

Terugkeer naar Inter?

Een vertrek lijkt dan ook voor de hand te liggen. Eerste gegadigde daarbij is ex-club Inter. Met Lautaro Martínez heeft de Italiaanse vicekampioen al een doelpuntenmachine lopen voorin. De Argentijn heeft bovendien aangegeven graag bij Inter te blijven. Collega-aanvaller Edin Dzeko is met zijn 36 jaar echter niet meer van de jongste en zou mogen vertrekken. Als vervanger droomt Inter luidop van ofwel Romelu Lukaku ofwel Paulo Dybala (Juventus).

Om Lukaku na amper één seizoen al terug te halen, zullen de Nerazzurri wel een financieel huzarenstukje moeten uithalen. Hoewel de Belg overbodig is bij Chelsea en de nieuwe eigenaars van de club steenrijk zijn, zal de ploeg toch een deel van de transfersom van vorige zomer willen recupereren. Daarnaast is er ook nog het exuberante loon van Lukaku. De Rode Duivel zou volgens de Daily Mail echter bereid zijn om zwaar in te leveren als dat betekent dat hij kan terugkeren naar Inter. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Meer
Lees meer...