Christian Eriksen heeft akkoord met Manchester United

De Deense voetballer Christian Eriksen staat dicht bij een transfer naar Manchester United. De middenvelder zit zonder contract en kan rekenen op heel wat interesse. Toch zou het nu Man Utd zijn dat aan het langste eind trekt, want er zou namelijk al een principeakkoord zijn.

De transferperiode is gestart. Dat betekent dat ook in de Engelse Premier League heel wat interessante dingen staan te gebeuren. Na de saga rond Romelu Lukaku en de nakende transfer van Cristiano Ronaldo, lijkt ook Christian Eriksen op weg naar een nieuwe club. Hij heeft namelijk een principeakkoord met de Red Devils uit Manchester. Dat meldt BBC.

Christian Eriksen

Christian Eriksen is weer op weg naar de top van het voetbal. De Deense voetballer speelde tot 2021 bij de Italiaanse club Internazionale. Maar tijdens het EK in datzelfde jaar liep het mis. De middenvelder zakte in elkaar tijdens de wedstrijd tegen Finland. Daarna kreeg Eriksen een inwendige defibrillator ingepland. Maar daardoor was het wel niet meer mogelijk om in de Italiaanse Serie A te blijven voetballen. Daar wordt topsport voor mensen met een inwendige defibrillator namelijk verboden.

In januari 2022 versierde de Deen een transfer naar de Engelse club Brentford FC. Daar kreeg hij tot het einde van het seizoen een basisplaats. Maar toch wil Eriksen het terug hogerop zoeken. En hoewel ex-club Tottenham Hotspur ook geïnteresseerd was, lijkt de speler nu op weg te zijn naar Manchester United.

Man Utd

Volgens de BBC zou er namelijk een contract van drie jaar klaarliggen aan de rode kant van Manchester. Eriksen moet wel zijn medische testen nog afleggen, maar toch lijkt de deal zo goed als rond. Als de Deen wel degelijk naar Manchester United trekt, wordt hij de tweede transfer onder nieuwe trainer Erik ten Hag. Die kwam recent over van Ajax en moet de Red Devils terug naar een top 4-plaats loodsen.

En daarvoor zou Christian Eriksen een goede aanvulling zijn. Zeker omdat sterspeler Cristiano Ronaldo op vertrekken staat en de club geen al te grote kern heeft. Met de komst van Ten Hag hopen fans ook op een aantal toekomstige spelers met Ajax-link zoals Antony, Jurriën Timber en Frenkie de Jong (FC Barcelona).

Meer
Lees meer...