Christian Eriksen traint mee met ex-club Ajax en staat dicht bij terugkeer als profvoetballer

7,5 maand na zijn hartstilstand op het voetbalveld lijkt Christian Eriksen stilaan klaar voor een terugkeer als profvoetballer. De 29-jarige Deense middenveld trainde deze week mee met Jong Ajax en zou onderhandelen met een ploeg uit de Premier League.

Op 12 juni 2021 zorgde Christian Eriksen voor opschudding bij heel wat voetbalfans. De Deense sterspeler stortte toen in de 42ste minuut van de openingswedstrijd van zijn land op het EK tegen Finland in elkaar. Dankzij het snelle ingrijpen van zijn ploegmaats en de aanwezige medische staf kon Eriksen gereanimeerd worden. Later kreeg de speler in het ziekenhuis succesvol een inwendige defibrillator ingepland.

“Voelt als thuiskomen”

Sindsdien was de situatie van Christian Eriksen onzeker. De Deen had al laten weten te hopen zijn voetbalcarrière verder te kunnen zetten, maar of dat medisch mogelijk was, was onduidelijk. Zelf heeft hij de hoop echter nooit opgegeven en werkt hij al enige tijd – onder andere bij zijn jeugdclub Odense BK – aan een comeback op het hoogste niveau.

Deze week gaf een andere ex-club Eriksen de kans om ritme op te doen. Het Nederlandse Ajax liet de Deen namelijk meetrainen met Jong Ajax. “Ik ben erg blij dat ik hier kan zijn. Bij Ajax ken ik de mensen, voelt het als thuiskomen omdat ik hier zo lang ben geweest. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en bij Jong Ajax kan ik op hoog niveau in groepsverband trainen. Dat is voor mij op dit moment de perfecte basis. Ik wil zo snel mogelijk mijn top weer aantikken zodat als ik rondkom met een club, ik daar zo snel mogelijk mijn mannetje kan staan”, is Eriksen dankbaar op de clubwebsite van Ajax. Later deelde de ploeg ook een clip van de Deen op het trainingsveld.

Contract bij Brentford?

Ondanks de goede band met Ajax lijkt de Nederlands club niet in de running om Christian Eriksen een nieuwe kans te geven als profvoetballer. Het is daarentegen Brentford dat al enige tijd met hem in verband wordt gebracht. De Engelse club zou Eriksen een contract voor de rest van het seizoen willen aanbieden. Bij Brentford komt hij met trainer Thomas Frank alvast een landgenoot tegen met een voorliefde voor Denen. In de A-kern van Brentford zitten op dit moment namelijk al acht Deense voetballers.

Bekijk de beelden van Christian Eriksen op training bij Ajax:

Meer
Lees meer...