Christian Eriksen hoopvol in eerste reactie na hartstilstand

Christian Eriksen heeft een eerste reactie gegeven na zijn hartstilstand op het Europees kampioenschap voetbal afgelopen zaterdag. De Deen dankt daarbij de medische staf en zijn teamgenoten en klinkt hoopvol naar de toekomst toe.

Op de tweede dag van EURO 2020 werd iedereen meteen opgeschrikt tijdens de wedstrijd tussen Denemarken en Finland. In de 43ste minuut van de wedstrijd gebeurde het ondenkbare. Sterspeler Christian Eriksen stortte in elkaar en bleef bewegingsloos liggen op de grond.

Een snelle reactie van Simon Kjaer, de aanvoerder van Denemarken, voorkwam dat Eriksen zijn tong inslikte toen hij bewusteloos was. Kordaat optreden van de scheidsrechter en de aanwezige hulpdiensten voorkwamen erger. Eriksen bevindt zich nu in een stabiele toestand in een ziekenhuis in Kopenhagen. Daar heeft hij ondertussen ook al met zijn teamgenoten gesproken.

“Christian geeft niet op”

Via zijn manager reageerde Eriksen in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. “We spraken vanmorgen (gisteren, red.). Hij maakte grapjes en was in een goed humeur. We willen allemaal begrijpen wat er met hem is gebeurd, hij wil dat ook doen. De artsen doen grondige onderzoeken en dat zal tijd kosten”, zegt manager Martin Schoots. “Christian geeft niet op. Hij en zijn familie willen iedereen bedanken.”

Voorlopig moet Christian Eriksen nog in het ziekenhuis blijven ter observatie, waarschijnlijk minstens tot en met dinsdag. Donderdag zal hij zijn landgenoten alleszins vanop afstand aanmoedigen tegen de Rode Duivels.

Meer
Lees meer...