Left Right
scrollTop top

EK: Wedstrijd Denemarken – Finland wordt om 20.30 uur hervat, België – Rusland wordt op normaal tijdstip gespeeld


Christian Eriksen
© Friedemann Vogel/Pool via AP (via Isopix)

Door het drama tijdens de match tussen Denemarken en Finland was het lang onzeker of de wedstrijd tussen Denemarken en Finland nog afgerond zou worden. Daarnaast was er ook onduidelijkheid over de wedstrijd tussen België en Rusland die later vandaag op de planning stond. UEFA komt nu met het nieuws dat beide matchen worden vanavond nog afgewerkt. Denemarken en Finland hervatten hun wedstrijd om 20.30 uur. België – Rusland gaat zoals gepland van start om 21 uur.

Nadat de de Deen Christian Eriksen tijdens de wedstrijd tegen Finland gereanimeerd moest worden op het veld werd de wedstrijd tussen de twee Scandinavische landen stilgelegd. UEFA zat samen met beide teams en daarbij werd beslist dat de wedstrijd vandaag nog afgerond wordt.

Herstart 20.30 uur

UEFA zat samen met de spelers van zowel Denemarken als Finland en beide teams lieten daarbij weten dat ze vandaag nog willen spelen. De wedstrijd zal om 20.30 uur hervat worden. Daarbij zullen de laatste vier minuten van de eerste helft gespeeld worden. Daarna komt er een korte pauze van 5 minuten en zal vervolgens de volledige tweede helft gespeeld worden.

Ook de wedstrijd tussen België en Rusland zal vanavond gespeeld worden. De match wordt zoals gepland afgetrapt om 21 uur.

Christian Eriksen

Het was bijna halftime tijdens de wedstrijd tussen Denemarken en Finland toen de Deen Christian Eriksen in elkaar stortte. De hulpdiensten kwamen snel op het veld gespurt en reanimeerden Erikson. Minutenlang was het muisstil in het stadion. De Deense spelers, die zelf duidelijk aangedaan waren van het voorval, maakten een muurtje rond Eriksen en de hulpdiensten om de speler privacy te gunnen.

Niet veel later werd Eriksen van het veld gedragen, waarbij hij opnieuw bij bewustzijn zou zijn. De speler werd overgebracht naar het ziekenhuis en UEFA laat weten dat zijn toestand stabiel is. De supporters bleven ondertussen op de tribunes en scandeerden daar de naam “Christian Eriksen” doorheen het stadion.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…