Drama op EK: Toestand Deen Eriksen stabiel na reanimatie op het veld

Drama tijdens de wedstrijd tussen Denemarken en Finland op het EK. De Deense speler Christian Eriksen stortte tijdens de wedstrijd in elkaar en moest op het veld gereanimeerd worden. Minutenlang kwam er geen nieuws en was van de gezichten van zijn medespelers enkel ongeloof af te lezen. Ondertussen zou Eriksen opnieuw bij bewustzijn zijn. De wedstrijd werd wel stilgelegd.

Vandaag is het de tweede dag van het EK en staan er drie matchen op de planning. De eerste match was die tussen Wales en Zwitserland, die eindigde op een gelijkspel (1-1). De tweede match was die tussen Denemarken en Finland. In de 43ste minuut van de wedstrijd gebeurde het ondenkbare. Sterspeler Christian Eriksen stortte in elkaar en bleef bewegingsloos liggen op de grond.

Reanimatie

De hulpdiensten kwamen snel op het veld gespurt en reanimeerden Erikson. Minutenlang was het muisstil in het stadion. De Deense spelers, die zelf duidelijk aangedaan waren van het voorval maakten een muurtje rond Eriksen en de hulpdiensten om de speler privacy te gunnen.

Ondertussen werd Eriksen van het veld gedragen en op foto’s is te zien dat hij opnieuw bij bewustzijn is. De wedstrijd werd wel stilgelegd. UEFA laat weten dat de toestand van Eriksen ondertussen stabiel is en zal met meer nieuws komen om 19.45 uur. Eriksen werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Meer
Lees meer...