Christian Eriksen traint voor het eerst opnieuw na hartstilstand op EK voetbal

Christian Eriksen lijkt te werken aan een comeback als profvoetballer. De Deense middenvelder is bijna zes maanden na zijn hartstilstand op het Europees kampioenschap voetbal opnieuw opgemerkt op het trainingsveld. Eriksen traint volgens de Deense pers in zijn thuisland met een personal trainer bij zijn jeugdclub Odense BK.

Op 12 juni 2021 zorgde Christian Eriksen voor opschudding bij heel wat voetbalfans. De Deense sterspeler stortte toen in de 42ste minuut van de openingswedstrijd van zijn land op het EK tegen Finland in elkaar. Dankzij het snelle ingrijpen van zijn ploegmaats en de aanwezige medische staf kon Eriksen gereanimeerd worden. Later kreeg de speler in het ziekenhuis succesvol een inwendige defibrillator ingepland.

Odense BK

Sindsdien was de situatie van Christian Eriksen onzeker. De Deen had al laten weten te hopen zijn voetbalcarrière verder te kunnen zetten, maar of dat medisch mogelijk was, was onduidelijk. Zelf lijkt Eriksen die hoop alleszins nog niet te hebben opgegeven. Dat blijkt uit nieuws van de Deense krant B.T.. Zij kwamen erachter dat de voormalige speler van Ajax, Tottenham en Inter in eigen land in het geheim opnieuw aan het trainen is.

Eriksen doet dat individueel en met een personal trainer in Ådalen. Dat is het trainingscomplex van Odense BK, de ploeg waar de middenvelder tussen zijn 13de en zijn 16de speelde voor Ajax hem als toptalent naar Nederland haalde. Volgens de krant zou hij zich vooral bezighouden met conditietraining, maar ook al met de bal oefenen.

Nieuwe club?

“We zijn erg blij dat Christian Eriksen tegenwoordig in vorm blijft op onze velden”, zegt Michael Hemmingsen, sportdirecteur van OB, tegen B.T.. “We hebben altijd contact gehouden met Christian na zijn vertrek bij OB. Daarom zijn we blij dat hij ons heeft gevraagd of hij in Ådalen mocht trainen.”

Of en wanneer Eriksen eventueel terug te zien zal zijn op een voetbalveld is momenteel nog onduidelijk. Voor zijn hartstilstand was de Deen actief bij Inter in de Serie A. Een terugkeer bij die club lijkt echter uitgesloten. Italië verbiedt topsport namelijk voor spelers met een inwendige defibrillator.

Meer
Lees meer...