‘FIFA 22’ verwijdert Russische nationale ploeg en alle Russische clubs

Rusland lijkt internationaal meer en meer een paria te worden. Dat gebeurt niet alleen op politiek en economisch vlak, maar ook in de sportwereld. Naast de echte sportwereld wordt Rusland nu ook in de virtuele sportwereld op steeds meer plaatsen uitgesloten. Het voetbalspel FIFA 22 van EA Sports besloot om alle Russische ploegen te verwijderen.

Sinds de inval van het Russische leger in Oekraïne, nu iets meer dan een week geleden, keert heel de wereld zich tegen Rusland. Zo veroordeelden de Verenigde Naties de invasie met een overgrote meerderheid en worden steeds meer Russische producten geboycot. Ook zowat alle sportfederaties hebben Russische ploegen en sporters verbannen. Zo is het land niet meer welkom op het WK voetbal en zullen Russische atleten niet mogen deelnemen aan de Paralympische Spelen, die vandaag starten.

FIFA 22

Ook in virtuele sporten worden Russische ploegen nu uitgesloten. Gameproducent EA Sports besloot de Russische nationale ploeg en Russische clubs te verwijderen in zowel het voetbalspel FIFA 22 als het ijshockeyspel NHL 22.

“EA is solidair met het Oekraïense volk en roept, zoals zoveel stemmen in de voetbalwereld, op tot vrede en een einde aan de invasie van Oekraïne”, schrijft EA Sports op het Twitteraccount van FIFA 22. “In overeenstemming met onze partners bij de FIFA en UEFA, heeft EA Sports processen gestart om de Russische nationale ploeg en alle Russische clubs te verwijderen van EA Sports FIFA-games, waaronder FIFA 22, FIFA Mobile en FIFA Online. We zijn ook actief bezig met het evalueren van gerelateerde wijzigingen in andere delen van onze games.”

NHL 22

Op hetzelfde moment deelde het ijshockeyspel NHL 22 een gelijkaardige mededeling. Deze game had amper één maand geleden via een update nationale ploegen toegevoegd. Maar in lijn met de schorsing van de wereldhockeybond IIHF worden zowel de Russische als de Wit-Russische nationale ploeg de komende weken verwijderd bij een volgende update.

Meer
Lees meer...