Nintendo Switch wordt vijf jaar en breekt het verkooprecord van Wii in de Benelux

Nintendo is al jarenlang een van de grootste spelers op de markt van gameconsoles. Na de Gameboy, de Nintendo DS en de Wii is het nu de Nintendo Switch die goed scoort. De console wordt vijf jaar en viert die verjaardag door het verkooprecord van Wii in de Benelux te kloppen.

Wie aan Nintendo denkt, denkt vaak meteen aan het dansen op de Wii, het oefenen van je brein op de Nintendo DS of Mario Bros op de Gameboy. Toch zijn het niet die consoles die voor het grootste succes binnen het bedrijf zorgde. Dat doet de Nintendo Switch, die nu het record breekt van meest verkochte console in de Benelux. Met meer dan 1,5 miljoen verkochte exemplaren verslaat de console het record van de Wii.

Mogelijkheden

De Nintendo Switch kwam uit in 2017 en werd al meteen goed ontvangen door zowel jongeren als ouderen. Met de console kan je namelijk op drie verschillende manieren spelen, en dat is iets wat je bij vorige producten van Nintendo niet kon. De originele Switch dient in de eerste plaats als draagbare spelconsole, maar elke besturing is er ook af te halen waardoor er meteen twee bakjes zijn. Daarmee kan je tegen elkaar spelen in spelletjes zoals Mario Kart of FIFA 22. Dat kan zowel op het kleine scherm, als op de televisie.

De General Manager van Nintendo Benelux, Frank Rittinghaus, is alvast blij met het grote succes van de console: “We hebben de afgelopen vijf jaar heel veel Nintendofans, videogameliefhebbers en zelfs gezinnen blij kunnen maken met uren spelplezier, met en tegen elkaar, zowel thuis als onderweg. Ook het komende jaar stellen we alles in het werk om een zo divers mogelijk aanbod videogames uit te brengen, zodat we écht iedereen, samen of alleen, videogames kunnen laten beleven”, klonk het in een statement.

Toekomst

De Nintendo Switch scoort op dit moment vooral met de Pokémon-spelletjes, waarvan de laatste editie Pokémon Legends: Arceus afgelopen vrijdag verscheen. Daarnaast is ook Animal Crossing: New Horizons een wereldwijde hit en blijft Super Mario ook een populaire naam, met spelletjes als Mario Kart 8 en Super Mario Odyssey.

Meer
Lees meer...