‘FIFA 22’ verwijdert Manchester United-speler Mason Greenwood uit spel na arrestatie voor misbruik en verkrachting

De Britse voetballer Mason Greenwood (20) is verwijderd uit het wereldberoemde voetbalspel FIFA 22. Dat liet EA weten in een statement. De verbanning van de speler komt er als gevolg van zijn arrestatie voor misbruik en verkrachting. Afgelopen weekend doken er namelijk beelden op van een jonge vrouw van 18 jaar die Greenwood ervan beschuldigde haar misbruikt en verkracht te hebben. De Britse politie is een onderzoek gestart.

Dit weekend kwam er opvallend nieuws uit Manchester. Voetballer Mason Greenwood werd beschuldigd van misbruik en verkrachting, nadat een vrouw verschillende filmpjes en foto’s deelde op haar Instagram. Als gevolg daarvan werd Greenwoods naam meteen door het slijk gehaald op sociale media en deelde Manchester United, het team waarvoor hij speelt, al snel een statement. De speler wordt op non-actief gezet tot er meer duidelijkheid is. Ondertussen hebben meerdere mensen hem de rug toegekeerd en is hij zelfs verwijderd uit het spel FIFA 22.

“What Mason Greenwood actually does to me”

Het verhaal begon zondagochtend, toen de Britse jonge vrouw Harriet Robson, de (ex-)vriendin van Greenwood, een aantal stories op haar Instagramprofiel plaatste. Daarin toonde ze een aantal foto’s van zichzelf met blauwe plekken, een bloedende lip, enzovoort met bijschrift: “Aan iedereen die wil weten wat Mason Greenwood echt met me doet.” Daarna ging de bal meteen aan het rollen.

Robson verwijderde de stories een tijdje later, maar dat bleek al veel te laat. Het nieuws ging in een mum van tijd de wereld rond en ook alle beelden waren al door veel mensen opgeslagen. Naast die beelden was er ook een audiofragment, waarin Greenwood zijn (ex-)vriendin verbaal aanvalt. Daarin verplicht hij haar ook om haar benen voor hem open te doen en lijkt hij geen tegenspraak te dulden. Ook dat fragment gaat viraal op verschillende sociale media.

Als gevolg van die beelden loste Manchester United zondagmiddag een statement waarin het bekendmaakte dat Mason Greenwood op non-actief zou worden gezet, tot er meer duidelijkheid is. Diezelfde dag is de 20-jarige voetballer gearresteerd en is de Britse politie een onderzoek gestart. Vandaag is die arrestatie nog eens verlengd, omdat de onderzoekers meer tijd nodig hebben.

FIFA 22

Als gevolg van die arrestatie heeft Nike zijn samenwerking met de voetballer al stopgezet, en ook het computerspelbedrijf EA neemt nu afstand van Greenwood. De speler zal geen onderdeel meer uitmaken van het Manchester United-team in FIFA 22. Dat maakte het bedrijf bekend in een statement aan The United Stand. “Mason Greenwood is verwijderd uit alle actieve teams op FIFA 22 en zal ook niet meer beschikbaar zijn in FIFA Ultimate (FUT)-pakketten of in Ultimate Draft.” Ook Greenwoods teamgenoten, waaronder Christiano Ronaldo, hebben de 20-jarige speler al ontvolgd op Instagram.

Bekijk een aantal beelden van Hariet Robsons verhaal hier:

(Waarschuwing: sommige beelden kunnen heftig zijn)

https://twitter.com/DeanJCox0218/status/1487744707518255106

Meer
Lees meer...