Nintendo heeft geweldig nieuws: de SNES én de NES Classic Mini zullen binnenkort weer te koop zijn

Nintendo heeft geweldig nieuws: de SNES én de NES Classic Mini zullen binnenkort weer te koop zijn

De NES en de SNES Classic Mini waren bij de aankondiging hebbedingetjes voor iedere gamer met nostalgie naar de jaren 80 en 90. Helaas was de oplage nogal mager waardoor de SNES zelfs voor z’n release al was uitverkocht. Maar Nintendo kondigde vandaag leuk nieuws aan: er komen meer toestellen en tegen de zomer van 2018 zou ook de NES Classic Mini er weer zijn.

De pre-orders van de SNES Classic Mini gingen zo vlot dat heel wat gamers er dreigden naast te grijpen. Nintendo heeft daarom uitstekend nieuws, want de oplage zal aanzienlijk worden verhoogd. Het toestel is een miniversie van de Super Nintendo uit de jaren 90. Het verschil is dat je er geen games voor kunt kopen, en ook je oude schijven passen er niet in. Alle games zitten in het systeem ingebouwd, en in totaal ga je 21 klassiekers kunnen spelen. Eentje ervan is zelfs nooit verschenen: Star Fox 2, het vervolg op het origineel dat vlak voor z’n release gecanceld werd.

Andere titels die je kan spelen: Super Mario World, Super Mario Kart, Donkey Kong Country, Super Metroid, The Legend of Zelda: A Link to the Past, en nog veel meer. Alle games verschenen tussen 1990 en 1996 op het tweede Nintendo-systeem ooit. De console met al die games zou zo’n 79,99 euro kosten.

NES Classic Mini keert terug

Eerder is al de NES Classic Mini verschenen, de voorganger van die Super Nintendo. Die had ook een enorm succes, want momenteel kan je die niet meer kopen. Maar Nintendo heeft ook hierover leuk nieuws, want tegen volgende zomer zou deze console eveneens weer op de markt moeten zijn. Hierop kan je 22 klassieke games terugvinden. Enkele bekende titels: Donkey Kong, Dr. Mario, Excitebike, Mario Bros, Metroid, Pac-Man en The Legend of Zelda.

Deze games zijn intussen allemaal bijna 30 jaar of zelfs ouder. Ze verschenen tussen 1983 en het begin van de jaren 90 op de eerste Nintendo.

Fans van Nintendo hopen stiekem dat de volgende in de rij, de Nintendo 64, ook een Classic Mini-editie zal krijgen. Er zijn al wel wat hints geweest, en door de succes van de NES en SNES zou Nintendo dom zijn om het niet te proberen met één van de beste consoles uit de hoogdagen van het bedrijf.

Gesponsorde artikelen