Nog geen nieuwjaarsplannen? Wat dacht je van een reisje naar deze bestemmingen? 

Nog geen nieuwjaarsplannen? Wat dacht je van een reisje naar deze bestemmingen? 

Heb je nog geen plannen voor Nieuwjaar? Dan kan je misschien eens overwegen om het vliegtuig te nemen en ergens buiten België de leukste dag van het jaar te vieren. Hier zijn enkele reisjes die je kan maken om Nieuwjaar onvergetelijk te maken. 

1. Venetië – Italië

iStock
iStock

Als je in Europa wil blijven, moet je eens een ticket boeken naar Venetië. Het is daar mooi, romantisch en superleuk. Niet alleen een stad om te bezoeken met je lief, maar ook met je beste vriend(in). Spektakel, gemaskerde feestjes en gezelligheid zijn de drie kernwoorden die Venetië beschrijven op Nieuwjaar.

Venetië is een stad waar het zeker niet stil wordt na middernacht aangezien het dubbel feest is. In Italië vieren ze op 31 december niet alleen oudejaarsavond, maar ook Saint Sylvester’s Feast Day. Hierdoor vind je overal extravagante feestjes en lekkere maaltijden.

Een retourvlucht met drie hotelovernachting kost je zo’n 250 euro. Het kon veel erger hé …

2. Amsterdam – Nederland

Of het nu Nieuwjaar is of niet, in Amsterdam valt er altijd wel iets te beleven. Je hebt daar honderden feestjes waar je terecht kan en zeker zal genieten. Het handige aan de stad is dat je niet veel geld zal kwijt zijn. Het is dichtbij en je hoeft niet dagenlang te blijven want één overnachting is voldoende.

Nog niet overtuigd? Dan moet je eens de nieuwjaarsfeestjes bekijken: van Great Gatsby tot discofeestjes, Amsterdam heeft van alles te bieden!

3. Britse maagdeneilanden

iStock
iStock

De Caraïben zijn ideaal voor jou als je geen zin hebt in de koude, maar liever met je tenen in het zand het nieuwe jaar wil verwelkomen. We moeten toegeven dat je dit misschien al eerder had moeten plannen. Maar het is zeker nog niet te laat!

Er zijn heel veel redenen waarom je eindejaar zou moeten vieren op de Britse Maagdeneilanden. Eén daarvan is een bar waar iedereen naartoe gaat op 31 december. Feestgangers trekken altijd op oudejaarsavond naar de legendarische Foxy’s Tamarind Bar & Restaurant op het piepkleine eiland Jost Van Dyke. Daar wordt genoten van een dik feestje, dj’s, barbecue en uiteraard heel wat rum!

Ideaal om 2018 meteen legendarisch in te zetten. Je leeft maar één keer, toch?

4. Brighton – Engeland

iStock

Als je ook niet wil overdrijven en een kleine reis wil maken, kan je ook trekken naar Engeland. Meestal gaan mensen tijdens de feestdagen naar London, maar met Nieuwjaar zou je zeker eens naar Brighton moeten gaan.

De stad is sowieso heel erg mooi en leuk, maar op 31 december wordt Brighton toch net iets interessanter. In de nieuwste bezienswaardigheid van de stad, de i360 Tower, kan je van een prachtig uitzicht genieten. Je avond begint onderaan in een capsule die naar boven en beneden kan. Je geniet onderaan eerst van een lekkere maaltijd en ondertussen gaat de capsule naar boven. Je kan een hoogte bereiken van zo’n 162 meter, maar eens je boven bent dan kan je pas echt genieten van het vuurwerk en een prachtig uitzicht. Topervaring!

Als de i360 Tower niets voor jou is, kan je ook nog van verschillende feestjes genieten. In Brighton is het altijd sfeervol!

Een retourticket met drie nachten hotel kost je zo’n 250 euro.

5. Auckland – Nieuw-Zeeland

Als je altijd al naar Nieuw-Zeeland wou gaan, is nu het moment. Met Nieuwjaar moet je naar Auckland gaan, een stad met veel bezienswaardigheden en heel veel sfeer. Op middernacht zorgt de stad voor een vuurwerkspektakel dat je nooit zal vergeten.

Daarnaast heeft de stad ook nog heel veel feestjes en unieke ervaringen te bieden. Zo kan je bijvoorbeeld naar de haven trekken voor heel wat te ontdekken. Je kan daar genieten van lokale Pinot Noir of Sauvignon Blanc terwijl je naar een lichtshow kijkt vanop het water. Zijn boten echt je ding? Dan kan je zelfs in de haven overnachten!

Als je geen zin hebt in de drukke binnenstad, kan je ook naar Waiheke Island gaan dat slechts 35 minuten van Auckland ligt. Daar kan je wat tot rust komen en genieten van jazzmuziek en goede wijn.

6. Barcelona – Spanje

Als je niet te ver wil reizen en toch van mooi weer wil genieten, moet je naar Barcelona. Daar vallen de temperaturen nog goed mee en voel je je nooit alleen. De wereldstad heeft heel wat te bieden: van gezelligheid op de Ramblas tot dikke feestjes in de zijstraten.

Geen zin in drukte? Dan kan je op het strand je eigen feestje houden met vrienden. Lekker genieten!

Heen en weer vliegen en een hotel voor drie nachten kost je slechts 300 euro.

7. Honolulu – Hawaï

Ja we weten het, ’t is een beetje kort dag om nu nog een tripje te boeken naar Hawaï … Maar laat dit misschien een tip zijn voor volgend jaar want Honolulu’s grootste viering van het jaar is namelijk Nieuwjaar. Er is dus geen beter moment om de stad te bezoeken.

In Aloha Tower kan je terecht voor een waanzinnig feestje. Er komen verschillende dj’s langs, waaronder The Chainsmokers. Het feest biedt je niet alleen verschillende podia, maar ook foodtrucks en uiteraard vuurwerk.

Was de reis duur genoeg en heb je geen zin om veel uit te geven aan een feestje? Dan kan je een bezoekje brengen aan Waikiki Beach. Zeker de moeite!

Hau’oli makahiki hou! (=Gelukkig Nieuwjaar in het Hawaïaans)

Gesponsorde artikelen