Nu gaan ook managers en clubs Football Manager gebruiken

Football Manager, het bekendste managersspel ter wereld, gaat nu ook in de echte voetballerij gebruikt worden. Maker Sports Interactive kondigt namelijk een deal aan waardoor de data van FM geïntegreerd wordt in een analyseplatform voor profclubs en makelaars.

De uitgebreide databank van Football Manager gaat geïntegreerd worden in ProZone Recruiters, een online analyseplatform dat door voetbalclubs gebruikt wordt voor de eigen scouts te ondersteunen. Het programma analyseert gegevens en biedt gearchiveerde videobeelden aan, en kan de data van tienduizenden spelers vergelijken. Dat gaat nu aangevuld worden met biografische, contractuele en positionele gegevens uit de databank van het managersspel.

“Prozone Recruiter vormt een aanvulling op de intuïtie van scouts en coaches, door gedetailleerde prestatiegegevens te leveren over meer dan 80.000 spelers overal ter wereld”, zo zegt topman Thomas Schmider van Prozone. “Het is geen universele oplossing, maar bedoeld om clubs te versterken, zodat de functionaliteit kan worden afgestemd op eigen unieke wervingseisen.”

“Nu ook echt”

Ook Miles Jacobson, de man achter Football Manager, is blij met de samenwerking. “Jarenlang hebben we verhalen van echte managers en scouts gehoord die onze gegevens gebruikten voor de aanwerving van talenten. En nu is het ook officieel: echte managers uit de hele wereld gaan spelers zoeken en vergelijken met een systeem dat spelers van Football Managers zeer bekend zal voorkomen.”

Meer
Lees meer...