Obi Ndefo, bekend van ‘Dawson’s Creek’, overleden op 51-jarige leeftijd

Obi Ndefo is vorige week in een ziekenhuis in Los Angeles overleden aan de gevolgen van orthorexia. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De acteur, die bekend is van zijn rollen in Dawson’s Creek en Stargate SG-1, verloor enkele jaren geleden beide benen bij een ongeval met een dronken chauffeur. Hij werd 51 jaar.

“Mijn hart is gebroken door het verlies van mijn jongere broer. Ik weet dat hij eindelijk in vrede is”, schreef Nkem Ndefo, de zus van Obi, op Facebook bij de bekendmaking van zijn overlijden.

Orthorexia

“Het hart van Obi heeft het begeven in zijn langdurige strijd tegen de eetstoornis orthorexia. We hebben met de familie beslist om deze informatie te delen om aandacht te vragen voor de ernst van orthorexia. Zo hopen we dat degenen die lijden aan deze verwoestende ziekte de liefdevolle zorg krijgen die ze verdienen”, gaf ze later op X meer uitleg.

Orthorexia nervosa is een relatief onbekende eetstoornis. Het wordt gebruikt voor mensen die een obsessie hebben voor gezond leven waarbij dat zo erg wordt dat ze te weinig of onvoldoende gevarieerd eten. Obi Ndefo begon volgens zijn zus jaren geleden te leven als ‘raw vegan’ en werd vanaf dan steeds meer controlerend over zijn voedsel.

Dawson’s Creek

Obi Ndefo is als acteur vooral bekend van zijn rol als Bodie Wells in Dawson’s Creek. Later was hij ook meermaals te zien in Stargate SG-1 en had hij kleinere rollen in series zoals NYPD Blue, The West Wing en NCIS: Los Angeles.

In 2019 is Nedfo op de parking van een supermarkt aangereden. De chauffeur die hem aanreed, bleek achteraf onder invloed te zijn. Obi Ndefo verloor bij die aanrijding beide benen tot boven zijn knieën.

Meer
Lees meer...