‘De Mol’: Wie is sergeant Floyd en waar kan je hem van kennen?

In de meest recente aflevering van De Mol was er opvallende bijrol weggelegd voor sergeant en drill instructor Floyd. Dat blijkt echter geen compleet onbekende te zijn, want acteur Bourke Floyd had de afgelopen jaren al heel wat gastrollen in bekende series.

De leukste opdracht van de tweede aflevering van De Mol was ongetwijfeld de legeropdracht. Daarbij moesten alle kandidaten, op Samya en Lieselot na, in drie groepen de toelatingsproeven van Navy SEALs doen. Daarbij werden ze aangemoedigd, toegebruld en afgebeuld door een heuse drill instructor.

Bourke Floyd

Nadat de kandidaten nogal hardhandig gewekt werden door een Amerikaanse militair werd de man in kwestie door de voice-over voorgesteld als sergeant Floyd. Meer uitleg over hem kregen we echter niet. Een dag na de uitzending deelde presentator Gilles De Coster op Instagram echter wel zijn naam. Hij dankte namelijk Bourke Floyd.

“Wat een ONGELOOFLIJKE ervaring om met jou, het hele team en deze cast samen te werken. Heel erg bedankt dat je me hebt ontvangen. Je bent een absolute LEGENDE en het was een eer om het scherm met jou te mogen delen”, reageerde Bourke Floyd op die foto van hen samen.

Gastrollen

De Amerikaan Bourke Floyd is al zo’n 25 jaar actief als acteur. Het gaat daarbij wel zo goed als altijd om heel kleine gastrollen. Een van zijn bekendste rollen is die van Brady in Dawson’s Creek, waarmee hij in drie afleveringen te zien was. Vorig jaar was hij dan weer zeven afleveringen te zien in de donkere komedie A Grunt’s Life als luitenant-kolonel Jones. Mogelijk is het daar dat de makers van De Mol Floyd hebben ontdekt.

Ook vorig jaar speelde hij een zeer klein rolletjes in de film Babylon. Ook in onder andere de series Station 19 en One Tree Hill en de films Minority Report en Big Momma’s House 2 was Bourke Floyd te zien.

Bekijk hier enkele van de bekendste rollen van Bourke Floyd:

Meer
Lees meer...