‘De Mol’-afvaller aflevering 2: “Ik had een voorgevoel dat ik eruit lag”

In de tweede aflevering van De Mol moesten we opnieuw afscheid nemen van een van de fijnste kandidaten uit de groep. De immer goedlachse Samya vulde haar test het slechtste (of het traagste) in en moest als tweede het spel verlaten. De advocate had tijdens haar laatste dag – waarop ze vooral veel aardappelen moest schillen – dat haar laatste uren geslagen hadden.

Een nieuwe week De Mol betekent natuurlijk ook een nieuwe afvaller. Deze keer was het Samya die het spel moest verlaten. “Ik was erg teleurgesteld in mezelf. Ik heb er lang mee gezeten en ik vind het nog steeds erg jammer.” Maar enkele maanden later blikt positief vooral terug op het avontuur.

Slecht voorgevoel

Helemaal verrast was Samya niet op het moment dat ze haar rood scherm te zien kreeg. “Ik had een voorgevoel dat ik eruit lag. Voor de eliminatietest had ik dat gevoel en na de test werd dat gevoel versterkt. Ik had het zelfs tegen een van de kandidaten gezegd.”

Op de vraag wat haar dan precies de das heeft omgedaan, antwoordt Samya dat ze een slechte dag had en haar vooropgestelde tactiek niet kon gebruiken. “De mol is een spel waarbij je altijd gefocust moet zijn en op geen enkel moment iemand kan vertrouwen. De dag van de eliminatie was geen goede dag. Ik had een strategie uitgewerkt voor de eliminatieproef, maar die heb ik uiteindelijk niet toegepast.” In Café De Mol legt Samya verder uit dat ze eigenlijk van plan was om te spreiden, maar dat ze uiteindelijk vast zat in een tunnelvisie en te hard op één persoon inzette.

“Ik heb vaak nagedacht over wat ik anders had moeten doen, maar uiteindelijk geloof ik ook gewoon dat alles met een reden gebeurt. Het was niet voorgeschreven voor mij om verder te komen.”

Avontuur van mijn leven

De Mol Samya
Play4

Hoewel haar deelname van korte duur was, kijkt Samya er wel positief op terug. “Dit is ongetwijfeld het avontuur van mijn leven. Ik heb ongelofelijke mensen ontmoet, het was een denderende locatie en de spelletjes stelden zeker niet teleur.” Haar mooiste moment was tegelijk ook een van haar engste momenten. “Ik vond het moment bij het slacklinen waar ik met Ruben, Comfort en Toos naar het uitzicht keek het mooiste moment. Een adembenemend moment met fantastische mensen. Ik heb geen hoogtevrees, maar zo’n dun touwtje hoog in de lucht ging er los over.”

Samya was ook een van de mensen die geloofden dat Steve niet Matteo Simoni was. “Ik geloofde het echt helemaal. Ik dacht echt dat de kans heel klein zou zijn dat hij het effectief was. Hij had mij nog weken voor de gek kunnen houden. Hilarisch! Ik vond het heel cool dat er een BV in zat, maar verder kende ik hem niet echt. Maar uiteindelijk ben ik heel blij dat hij het was, want hij is écht een topkerel. Ik had niemand anders gewild! De hele groep paste zo goed bij elkaar. Hij hoorde er dan ook echt meteen bij. Hij zorgde voor heel veel grappige momenten en een toffe sfeer binnen de groep. Het moeilijkste vond ik dat je niemand kon vertrouwen maar op het zelfde moment zoveel hechte vrienden maakt. Soms is het dan ook moeilijk te geloven dat één persoon de mol is.”

“Ik ben ervan overtuigd dat er vriendschappen voor het leven zijn ontstaan. Elke kandidaat is één voor één geweldig. We hebben samen zo’n waanzinnig avontuur beleefd en we zullen voor altijd deel uitmaken van het elfde seizoen van de mol.”

Complottheorieën

Hoewel Samya maar kort te zien was in De Mol, was ze toch verdacht bij de kijkers. “Ik wist van tevoren dat sommige kijkers me verdacht zouden vinden. Een advocaat wordt heel vaak verdacht. Al de complottheorieën vond ik vooral grappig. Het is indrukwekkend om te zien dat zoveel mensen in de ban zijn van het programma.”

“Het was echt raar om mezelf bezig te zien op televisie, maar ook heel leuk. Ik voelde me weer helemaal in Arizona en voelde precies alle emoties weer. Mijn alibi was dat ik op soloreis was naar Mexico. Ik ben al eens in Mexico geweest dus ik kende de steden ook vrij goed. Bovendien was ik een jaar eerder op een soloreis naar Sri Lanka geweest, dus ik denk wel dat ik overtuigend klonk. Enkel m’n ouders wisten dat ik deelnam aan De Mol. Toen ik dan naar huis moest, ben ik ook écht op soloreis vertrokken, naar Zuid-Korea weliswaar. Het was ook echt het ideale land om mijn gedachten te verzetten.”

Grote fan van De Mol

Samya schreef zich in voor De Mol omdat ze een grote fan is van het programma. “Ik heb meegedaan omdat ik het programma gewoon het beste programma ooit vind. De vriendschappen die ontstaan, de prachtige locaties en de zoektocht naar de mol is gewoon de beste combinatie. Twee maanden voor de start van de inschrijvingen had ik een bucketlist gemaakt voor 2022-2023 en De Mol stond absoluut op de lijst. Toen ik in Paleis 12 stond voor de finale en was ik helemaal overtuigd dat ik deel wilde uitmaken van dit programma en ik schreef me dezelfde avond nog in.”

“Ik heb geen aflevering gemist sinds het seizoen in Mexico en hield elke zondagavond vrij. Het zit zo goed in elkaar. De prachtige locaties, alle kandidaten die openbloeien en de ontzettend originele spellen: hoe kun je dit niet top vinden? Om mij voor te bereiden op mijn deelname heb ik alle laatste afleveringen van de afgelopen seizoenen bekeken en notities gemaakt. Ik had ook een beetje aan mijn conditie gewerkt, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat dat veel had geholpen. Verder had ik wel niks meer gedaan om mij voor te bereiden behalve een paar goeie outfits shoppen.”

Bekijk hier nog eens het afscheid van Samya:

De Mol is elke zondag om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be. 

Wil je op de hoogte blijven over alles van De MolWord dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2023: alle hints en tips!’.

Meer
Lees meer...