Eerste afvaller ‘De Mol’: “Het was echt mijn grootste angst om als eerste naar huis te gaan”

Het werd een turbulente eerste aflevering van De Mol. Nadat we te weten kwamen wie de mysterieuze eerste kandidaat was, moesten we ook al meteen afscheid van hem nemen. Acteur Matteo Simoni ging in de fout door zich te fel blind te staren op enkele kandidaten, waardoor hij al meteen weer naar huis moest en daar was hij – uiteraard – niet goed van.

Het mocht niet zijn, de eerste BV ooit in De Mol sneuvelde al meteen in de allereerste aflevering. Tot groot ongenoegen van de kijkers – en vooral medekandidaat Ruben – moest Matteo Simoni al meteen met de koffers van Steve terugkeren naar België.

Matteo Simoni

De Mol startte dit jaar met een gigantisch mysterie. We kenden namelijk maar negen van de tien kandidaten. De laatste kandidaat werd geheim gehouden. Enkele dagen geleden kwamen we wel te weten dat de tiende kandidaat luisterde naar de naam Steve, maar dat bleek dus de schuilnaam te zijn van de eerste BV ooit in De Mol: acteur Matteo Simoni.

Hij droomde al jaren van een deelname aan De Mol en sprak daar ook al vaak over tijdens de opnames van Callboys, waarbij veel mensen van Woestijnvis aanwezig waren. Daarom was hij een van de BV’s die gecontacteerd werden voor een plekje in De Mol. Matteo kreeg zijn plaats in het programma niet zomaar, maar moest net zoals alle andere kandidaten het volledige selectieproces doorlopen.

Eerste afvaller

In de eerste opdracht kwamen we al te weten dat Matteo, die toen nog door het leven ging als ‘Steve’, nog nooit de juiste mol verdacht. En dat bleek nu dus ook niet het geval te zijn. Zo deed hij het zelfs slechter dan Lieselot die maar enkele minuten voor ze haar test moest invullen de namen van haar medekandidaten te weten kwam. “Ik dacht echt: ‘Stomme idioot’. Hoe is dat toch mogelijk?”, klinkt het bij Matteo.

“Toen de andere kandidaten voor mij hun groen scherm te zien kregen, voelde ik de bui al hangen. Het was echt mijn grootste angst om als eerste het spel te moeten verlaten. Maar ik zei het letterlijk in mijn quote dat ik het altijd fout heb, dus eigenlijk had je het al na tien minuten moeten weten. Dan was ik Matteo ‘Exit’ Simoni.”

‘Steve’

Matteo koos helemaal zelf voor zijn alter ego Steve. Daarbij was het ook een bewuste keuze om een Limburger te maken van Steve. “Ik wist niet wie er in de groep zou zitten, dus als ik in het accent van iemand anders zou praten, zou ik makkelijk door de mand kunnen vallen. Ik had ook geen speciaal pak of zo. Het enige wat ik had was een bril, een muts en watjes onder m’n onderlip, zodat die iets meer naar voor zou steken.”

Volgens velen had Matteo het ook nog langer kunnen volhouden om zich voor te doen als Steve, maar voor Matteo was de situatie te stresserend. “Iedereen had het door en ik kon niet blijven liegen.” Maar Matteo werd meteen met open armen ontvangen door de groep. “Ik voelde me niet anders als BV, ik hoor die term ook niet graag. Ik was gewoon ‘Matteo, 35, acteur’, net zoals ‘Lieselot, 32, slager’ of Conny, 58, leerkracht’.”

Vooral de band van Matteo en Ruben viel natuurlijk op. “Ik mis hem nu al”, klinkt het bij Matteo. “We hadden ook een kleine ‘bromance’, we hadden al samen geslapen.” Matteo en Ruben zullen elkaar, net zoals de andere kandidaten, pas terugzien tijdens de reünie die net voordat de finale op televisie komt, opgenomen wordt. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar voor de finale van De Mol in Kinepolis Antwerpen.

De Mol is elke zondag om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Wil je op de hoogte blijven over alles van De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2023: alle hints en tips!’.

Meer
Lees meer...