‘De Mol’: Dit is de mysterieuze tiende kandidaat en zo had je het kunnen doorhebben

Het mysterie rond de tiende kandidaat van De Mol is opgelost. De hele week speculeerden mensen over wat er met die tiende kandidaat aan de hand kon zijn en uiteindelijk hadden enkelen het dus bij het juiste eind, want het gaat inderdaad over een BV.

Vorige week stelde presentator Gilles De Coster in Café De Mol negen van de tien kandidaten van het elfde seizoen van De Mol voor. Daarbij bleef nog één kandidaat geheim. En nu weten we dus waarom.

Steve

Enkele dagen geleden deelde Play4 nog een video op Instagram waarin we Gilles De Coster aan een laptop zagen zitten. Deze keer was hij niet aan een slakkentempo namen aan het intypen, maar las hij enkele theorieën voor over de tiende kandidaat. Zo werden onder andere de piste van een identieke tweeling, een kandidaat die in de Verenigde Staten woont of een BV, aangehaald. Op het einde zei Gilles De Coster: “Zondag is het zover, vrienden. Dan weten we zeker wie de tiende kandidaat is. Of misschien weet je nu al iets meer.”

En we wisten inderdaad al wat meer. Want op de laptop van Gilles De Coster stonden twee cijfers. Die veranderden telkens wanneer het shot veranderde. Als je alle cijfers achter elkaar zette, dan kreeg je een telefoonnummer. Wie naar dat telefoonnummer belde, kwam de naam van de tiende kandidaat al te weten. Nu ja, de schuilnaam ‘Steve’.

Matteo Simoni

Want de tiende kandidaat is dus niet Steve, maar wel acteur Matteo Simoni. Voor het eerst sinds de start van het progamma heeft De Mol dus een BV meegenomen op reis. Matteo Simoni doorliep – net zoals de andere kandidaten – het volledige selectietraject van De Mol en werd uiteindelijk gekozen als deel van de groep.

Matteo Simoni kreeg meteen al eens speciale opdracht. Als hij tijdens de hele opdracht kan volhouden dat hij niet Matteo Simoni is, maar wel een toevallige dubbelganger, dan verdient hij 2.000 euro voor de pot. En zo werd Steve geboren, het alter ego van Matteo Simoni dat ook Limburgs is, maar werkt bij Pukkelpop.

Dubbelganger

De ware identiteit van de tiende kandidaat had zo dus toch te maken met de Red Room van Twin Peaks, waarop de kamer uit te teasers gebaseerd is. In die Red Room komen de personages van Twin Peaks hun dubbelgangers tegen. Wat een verwijzing kan zijn naar Matteo Simoni die zijn eigen dubbelganger moet spelen. Het ging dus niet om een tweeling, zoals velen dachten, maar wel om een letterlijke dubbelganger.

Matteo voorstelling de mol
Play4

De Mol is elke zondag om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Meer
Lees meer...