‘De Mol’: Fans menen te weten wie de tiende kandidaat is

Het nieuwe seizoen van De Mol gaat komende zondag van start. Dan komen we ook eindelijk te weten wie de mysterieuze tiende kandidaat is. Maar fans van het programma denken nu al ontdekt te hebben hoe de vork in de steel zit.

In Café De Mol werden zondagavond de kandidaten van het nieuwe seizoen van De Mol bekendgemaakt. Alleen kregen we daar maar negen personen te zien. De tiende kandidaat blijft voorlopig namelijk nog een mysterie. Veel informatie over die mysterieuze tiende kandidaat hebben we voorlopig niet. In een korte trailer die Play4 al deelde, zien we hoe Gilles De Coster met iemand babbelt in een speciaal aangeklede kamer. “Jij … bent onze tiende kandidaat. En ik heb al een eerste opdracht voor jou. Dit hebben we echt nog nooit gedaan. Zie je het zitten?”, horen we de presentator zeggen.

Tweeling

Het decor in die trailer doet denken aan The Red Room uit Twin Peaks. Omdat er in die reeks in die kamer sprake is van een doppelganger gingen veel volgers er al snel van uit dat de makers van De Mol iets zouden doen met een tweelingbroer.

Ondertussen is die theorie nog verder uitgediept. Fans van De Mol ontdekten namelijk dat kandidaat Lancelot een tweelingbroer heeft met de naam Lohengrin. Dat wisten ze te achterhalen omdat de tweeling, samen met hun oudere broer Oberon en jongere zus Iphigenia, ooit te zien was in Man Bijt Hond tijdens een reportage over speciale namen.

Lohengrin

Hoe de tweelingbroer Lohengrin in dit geval precies zou kunnen gebruikt worden in De Mol is voorlopig wel nog niet helemaal duidelijk. Als we de trailer van de eerste afleveringen bekijken, lijkt het erop alsof de tiende kandidaat een opdracht moet doen tegen de andere negen kandidaten. Mogelijk zal daarbij ergens zijn naam zichtbaar zijn. In dat geval is de kans groot dat Lancelot meteen doorheeft dat zijn broer ook in Arizona aanwezig is. Of Lohengrin in dit geval later de groep zal vervoegen als gewone kandidaat is nog niet geweten. Het blijft uiteraard ook nog steeds mogelijk dat de tiende kandidaat iemand helemaal anders is.

Bekijk hier fragment uit Man Bijt Hond met Lancelot en Lohengrin:

De Mol is vanaf zondag 19 maart elke week te zien om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Meer
Lees meer...