‘De Mol’: Wie is de tiende kandidaat? Dit zijn de opties

In Café De Mol werden zondagavond de kandidaten van het nieuwe seizoen van De Mol bekendgemaakt. Alleen kregen we daar maar negen personen te zien. De tiende kandidaat blijft voorlopig namelijk nog een mysterie. Wij zetten enkele theorieën daarover op een rij.

Veel informatie over die mysterieuze tiende kandidaat hebben we voorlopig niet. In een korte trailer die Play4 al deelde, zien we hoe Gilles De Coster met iemand babbelt in een speciaal aangeklede kamer. “Jij … bent onze tiende kandidaat. En ik heb al een eerste opdracht voor jou. Dit hebben we echt nog nooit gedaan. Zie je het zitten?”, horen we de presentator zeggen.

Van de persoon tegenover Gilles zien we enkel de schoenen en dat lijken op het eerste zicht vrouwenschoenen te zijn, al wil dat niet meteen iets zeggen. Bij de wel al bekendgemaakte kandidaten zitten er namelijk vijf vrouwen en vier mannen. Op basis daarvan zou je dus eerder een extra man verwachten, of iemand non-binair. Veel kijkers merkten ook al op dat het decor in die trailer doet denken aan The Red Room uit Twin Peaks, al is het niet direct duidelijk welke conclusies we daaruit moeten trekken.

Bekende Vlaming

De meest gehoorde optie over de tiende kandidaat is dat het zou gaan om een bekende Vlaming. Zo wordt er in Wie is de Mol? in Nederland al lang met bekende kandidaten gewerkt. In Vlaanderen lijken de makers voorlopig nog niet gewonnen voor dat idee, maar mogelijk komt er dus nu deels verandering in.

Als mogelijk BV wordt hier door sommigen onder ander Michiel De Vlieger genoemd. Hij is een van de bedenkers en voormalig presentator van De Mol. Anderen noemen hierbij voormalige mol Gilles Van Bouwel, omdat bekend is dat hij bij Woestijnvis werkt.

Voormalige kandidaat

Een andere lijkt het laten terugkeren van een voormalige deelnemer of mol. Het probleem hierbij is dat dit niet iets volledig nieuws zou zijn. Vorig jaar mocht Jens namelijk een twee keer meedoen, nadat hij in 2021 al na iets meer dan een uur De Mol moest verlaten. Sommige fans hopen dat Anke, die vorig seizoen met een blessure het programma moest verlaten, een nieuwe kans krijgt. Doordat ze vorig jaar met een gebroken arm naar het ziekenhuis moest, kreeg Anke vorig jaar namelijk nooit een rood scherm te zien en in ze dus in theorie nog niet uitgeschakeld.

De kans dat de makers van De Mol een voormalige mol laten terugkeren, lijkt eerder onwaarschijnlijk. Omdat die kandidaten al een volledig seizoen, inclusief voorbereiding, meemaakten, zijn ze namelijk veel te goed op de hoogte van het programma.

Familielid

Een andere veel gehoorde theorie over de mysterieuze tiende kandidaat in De Mol is dat het zou gaan om een tweelingsbroer of -zus van een van de negen andere kandidaten. Hoe dit dan als spelelement gebruikt zou kunnen worden, is voorlopig niet duidelijk. Het lijkt ons dat dit hooguit in het begin voor wat verwarring en grappige momenten zou kunnen zorgen.

Anderen denken dat weer dat de tiende kandidaat eigenlijk twee mensen zijn, namelijk een eeneiige tweeling. Dit lijkt dan weer niet echt te kloppen met wat we zagen in de trailer. De reden waarom die theorieën toch populair zijn, is omdat er in Twin Peaks in de Red Room sprake is van een doppelganger.

Een volgende verwante theorie is dat de tiende kandidaat een familielid of partner is van een voormalige kandidaat. Het zou hier mogelijk kunnen gaan om iemand die we in een van de vorige seizoen tijdens het bezoek al kort in beeld zagen. Tijdens de trailer zien we namelijk in de richting van de mysterieuze kandidaat voetstappen op de grond staan. Die zouden kunnen symboliseren dat de tiende kandidaat “in de voetstappen” treedt van zijn partner of familielid.

Opdracht

Uit de trailer blijkt dat de tiende kandidaat meteen een belangrijke rol zal spelen in de eerste opdracht van het aankomende seizoen van De Mol. Het zou hierbij bijvoorbeeld kunnen gaan over iemand die zijn, haar of hun plaats moet verdienen in het spel. Indien de andere kandidaten dat kunnen voorkomen, voorkomen zij ook dat er meteen iemand van hen afvalt.

Het zou ook kunnen dat de tiende kandidaat doorheen het volledig spel een speciale rol krijgt. Het kan hierbij gaan om iemand die extra informatie krijgt, of meer macht. In beide gevallen is het wel niet meteen duidelijk waarom we die mysterieuze kandidaat nog niet te zien krijgen.

De Mol is vanaf zondag 19 maart elke week om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Meer
Lees meer...