Olympische Spelen: Belgian Cats winnen tegen Spanje en gaan naar historische halve finale

Het is gelukt! De Belgische basketbalvrouwen gaan naar de halve finale van de Olympische Spelen. Na een virtuele uitschakeling slechts een week geleden versloegen ze Spanje met 66-79. De individuele prestaties van alle Cats droegen bij tot een comfortabele wedstrijd na de rust.

Vorige week zag het er er slecht uit voor de Belgian Cats. Na een nederlaag tegen Duitsland en de Verenigde Staten, waren de basketvrouwen zo goed als uitgeschakeld. Maar na een historische overwinning tegen Japan, met maar liefst 27 punten verschil, kon de ploeg zich als een van de beste derdes toch plaatsen voor de kwartfinales. Daar wachtte vandaag Spanje.

66-79

Begin deze week verhuisde de Belgische ploeg van Rijsel naar Parijs om er de kwartfinales van de Olympische Spelen te gaan spelen. Tijdens de vorige Spelen in Tokio was dat ook meteen het eindstation voor de Cats, dus deze keer wilde de ploeg zich extra bewijzen.

Tegenstander Spanje kon zich tijdens de voorrondes rechtstreeks plaatsen en had met Megan Gustafson ook een sterke “nieuwe aanwinst”. De Amerikaanse werd door Spanje genaturaliseerd, waardoor ze het team tijdens de Spelen kon versterken. Van haar kwam dan ook het meeste gevaar. Toch konden de Belgen zich bewijzen en kon de coach rekenen op sterke individuele prestaties.

Halve finales

Die sterke individuele prestaties, met een ijzersterke Kyara Linskens op kop, bezorgden ons land een plek in de halve finale. Daar neemt België het vrijdag op tegen de winnaar van Duitsland tegen Frankrijk. Als Duitsland wint, dan heeft België de kans om revanche te nemen voor de verloren groepswedstrijd vorige week. Bij winst in de halve finale zijn de Cats zeker van een medaille. Bij verlies spelen ze nog een wedstrijd voor brons.

Meer
Lees meer...