Olympische Spelen: Red Lions winnen vierde wedstrijd op een rij en kunnen zich opmaken voor de kwartfinale

Het gaat goed met de Belgische hockeymannen. Ondanks een vroege achterstand wisten ze tegen India hun vierde overwinning op een rij te boeken. Daardoor zijn de Red Lions zo goed als zeker van groepswinst en kunnen ze zich stilaan opmaken voor de kwartfinale.

Als titelverdediger zijn de Belgische hockeymannen een van de beste kansen voor België op een gouden medaille op de Olympische Spelen in Parijs. De weg naar goud is nog lang, maar voorlopig zijn de Red Lions wel bezig aan een perfect parcours.

Op weg naar groepswinst voor Red Lions?

Dat begon afgelopen zaterdag met een zuinige zege tegen Ierland (2-0), gevolgd door een al even zuinige overwinning tegen Nieuw-Zeeland (2-1) op maandag. Dinsdag wachtte de clash tegen Australië, een heruitgave van de finale van Tokyo 2020. Onder aanvoering van de ervaren Tom Boon haalde België daar zwaar uit met 2-6.

Die vlotte start konden de Red Lions niet doortrekken tegen India, want daar kwamen ze eerst op achterstand. Uiteindelijk behaalde België toch nog een 1-2-overwinning. Zo blijven ze foutloos bovenaan in groep B. De Red Lions zijn ook al bijna zeker van groepswinst. Alleen als ze vrijdag zwaar verliezen van Argentinië terwijl Australië ruim wint van India kunnen de Kookaburras nog over ons springen.

Vooruitblik op kwartfinale

Sowieso is België al zeker van de kwartfinale. Wie onze tegenstander daar wordt, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk treffen ze daar Spanje of het Verenigd Koninkrijk. Die wedstrijd staat gepland op zondag 4 augustus.

Meer
Lees meer...