Goud! Red Lions verslaan Australië na bloedstollende shoot-outs

De Belgische hockeyploeg, de Red Lions, heeft goud gepakt op de Olympische Spelen. In de finale namen ze het op tegen het sterke Australië en het werd ook een wedstrijd die lang gelijk op ging. Bij de rust stond het zo nog steeds 0-0. Maar de Lions maakten het in het tweede deel van de wedstrijd af.

Het tweede goud is binnen. Na de gouden medaille van Nina Derwael aan de brug met ongelijke leggers, hebben nu ook de Red Lions goud gepakt.

Red Lions

Toen de Red Lions zich eerder deze week plaatsten voor de finale bleven ze opvallend nuchter. Ze wilden hun finaleplaats nog niet vieren, want dan vierden ze voor zilver, terwijl ze met een duidelijk doel naar de Olympische Spelen reisden: een gouden medaille.

En dat wachten werd beloond, want de gouden medaille is binnen! Na een spannende en gelijkoplopende eerste helft stond het nog steeds gelijk. Maar de Belgen gaven al een iets betere indruk. Ze kwamen sterk uit de kleedkamer en scoorden al in de eerste minuten van het derde kwart. Maar in het begin van het vierde kwart maakten de Australiërs de gelijkmaker en dat werd ook de eindscore in de reguliere speeltijd. Waardoor het tot shoot-outs kwam.

Daarbij kwamen de Red Lions meteen op voorsprong na een redding van Vanasch en een doelpunt van Van Aubel. Daarna gingen alle ballen langs beide kanten binnen, tot een misser van Denayer. Maar daarna miste ook Australië. Maar door een fout van de Australische goalie Charter kreeg Wegnez een strafbal die hij kon scoren. Vervolgens miste de Australiër Whetton, waardoor het even binnen leek. Maar de Australiërs vroegen een fout. Daardoor moest de bal opnieuw gespeeld worden. En ook nu ging hij er niet en zo haalde België het met 3-4 in de shoot-outs.

Daarmee staat de medaillespiegel van België nu op twee keer goud voor Nina Derwael en de Red Lions, één keer zilver voor Wout Van Aert en één keer brons met Matthias Casse in het judo. Later vandaag hebben we nog een grote kans op een medaille met Nafi Thiam in de zevenkamp.