Olympische Spelen: Selfie met Noord- en Zuid-Koreaanse atleten gaat viraal

Doorgaans staan de Olympische Spelen garant voor heel wat historische gebeurtenissen. Deze vinden meestal plaats op het speelveld. Maar het meest historische moment van de editie van 2024 gebeurde misschien wel naast het veld. Want een bijzondere selfie gaat viraal.

Het gemengde dubbelspel in het tafeltennis kreeg dit jaar een Aziatisch podium met goud voor Wang Chuqin en Sun Yingsha van China, zilver voor Ri Jong-sik en Kim Kum-yong van Noord-Korea en brons voor Lim Jong-hoon en Shin Yu-bin van Zuid-Korea. Maar het is de selfie die na de medailleceremonie genomen werd, die nu viraal gaat op sociale media.

Historische selfie

Je hebt het misschien al gemerkt. Tijdens deze editie van de Olympische Spelen is Samsung een belangrijke sponsor. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zorgde ervoor dat elke atleet een gouden 2024 Paris Olympic Edition Galaxy Z Flip6 kreeg. En die smartphones zijn bij zowat elke medailleceremonie te zien. De atleten nemen dan namelijk een selfie met de winnaars van goud, zilver en brons. Dat gebeurde ook met het bijzondere podium na de gemengde dubbelspelfinale in het tafeltennis.

China won daarbij het goud, maar het waren de zilveren medaille Noord-Korea en bronzen medaille Zuid-Korea die voor een historisch moment zorgden. De zes medaillewinnaars gingen namelijk samen op de foto, waardoor er dus Noord- en Zuid-Koreaanse atleten op dezelfde foto te vinden waren. Het zorgde voor een historisch beeld aangezien de twee landen al decennialang in oorlog zijn. Veel mensen zien in de foto het bewijs dat sport verschillen tussen landen kan overstijgen en zien het als het symbool van de olympische geest.

Tijdens de Olympische Spelen in Rio in 2016 ging een gelijkaardige selfie met een Noord- en Zuid-Koreaanse atlete viraal. Noord-Korea was er niet bij tijdens de Olympische Spelen in Tokyo in 2021.

Bekijk hier het moment waarop de atleten de foto maakten:

Bekijk hier de historische selfie:

Meer
Lees meer...