Dit weten we al over de dodelijke val van Muriel Furrer (18) op het WK wielrennen

Er raakt stilaan meer informatie bekend over de omstandigheden rond de dodelijke val van de jonge Zwitserse wielrenster Muriel Furrer (18) tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in Zürich. Volgens autoriteiten zou ze na die val “enige tijd” onopgemerkt aan de rand van een bos hebben gelegen.

Hoewel het afgelopen wereldkampioenschap wielrennen veel sportieve hoogtepunten kende, wordt alles achteraf overschaduwd door een menselijk drama. Tijdens de juniorenwedstrijd op de weg voor vrouwen kwam Muriel Furrer namelijk zwaar ten val. De 18-jarige Zwitserse liep daarbij een schedelfactuur op waaraan ze later zou overlijden.

Meteen waren er veel vragen over de omstandigheden rond die val en nu zijn er eindelijk wat antwoorden. De politie van het kanton Zürich en het bevoegde Openbaar Ministerie hebben namelijk een gezamenlijk statement vrijgegeven. Daarin laten ze weten dat er geen andere partijen bij de val betrokken waren. Er zouden ook geen opnames zijn van de val. De val gebeurde iets ten noorden van het Meer van Zürich in een steile bocht naar links die extra glad lag door de regen.

Meer dan een uur onopgemerkt

Volgens de mededeling lag Furrer “enige tijd” onopgemerkt aan de rand van het bos waar ze was gevallen. Volgens de Zwitserse krant Blick, die de zaak van bij het begin van dichtbij volgt, gaat het om meer dan een uur. De noodhelikopter zou uiteindelijk zelfs pas bijna twee uur na de val ter plaatse zijn geland.

Reden daarvoor is dat juniores tijdens het WK geen tracker op hun fiets hebben, waardoor niemand precies wist waar Furrer was. Pas na afloop zou de Zwitserse delegatie bij de organisatie hebben geïnformeerd naar hun verdwenen renster, waarna de zoektocht is begonnen.

Muriel Furrer

Furrer werd dit jaar zowel op de wegwedstrijd, de tijdrit als de mountainbikewedstrijd van het Zwitser kampioenschap voor junioren vrouwen tweede. In het veldrijden pakte ze brons op dat nationaal kampioenschap.

Meer
Lees meer...