OnePlus 8T: indrukwekkend scherm en supersnel opladen aan een heel scherpe prijs

De OnePlus 8T is de meest recente flagship-smartphone van het populaire smartphonemerk. In vergelijking met zijn voorganger vallen vooral de refresh rate van 120 Hz en het supersnel opladen tot 65 W op. Bovendien is de prijs nog scherper dan we van het merk gewend zijn.

Supersnel opladen

De OnePlus 8T kan sneller opladen dan ooit ervoor. Dankzij de Warp Charge 65 is de volledige accu van 4.500 mAh opgeladen in amper 39 minuten. Na een kwartier laden zit je al aan zo’n 55 procent! Dat dit niet enkel promopraat is, blijkt tijdens onze eigen test. Draadloos opladen kan hij niet, maar de vraag is hoe zeer je dat mist als je smartphone nooit lang moet opladen.

Nog vlotter scrollen

Een andere upgrade van de OnePlus 8T is de verversingssnelheid die opgetrokken is van 90 Hz naar 120 Hz. Dat betekent dat het scherm zich 120 keer per seconde kan vernieuwen! Dat maakt een groot verschil voor de algehele ervaring en de waargenomen prestaties. Vooral als je door de tijdlijn van Instagram scrolt of Among Us speelt, merk je al snel hoe alles veel vloeiender loopt en super responsief lijkt. 

Bovendien heeft de full HD+ Fluid AMOLED Display van 6,55 inch zeer heldere kleuren en een mooie witbalans. Een speciale modus zorgt er ook voor dat je scherm zelfs in direct zonlicht goed leesbaar blijft.

Hardware en software

De OnePlus 8T heeft een Snapdragon 865-chipset die compatibel is met 5G. Als werkgeheugen kan je kiezen voor 8 of 12 GB, normaal gezien allebei ruim voldoende.

Deze betrouwbare hardware wordt gecombineerd met OxygenOS 11, de eigen software van OnePlus op basis van Android. Dit kan zeker als een van de sterkste punten van de OnePlus 8T gezien worden. Alles werkt heel soepel en intuïtief, en als je toch iets wil aanpassen, kan dat heel snel en eenvoudig. Nieuw is ook de always on-display die enkele leuke features heeft om uit te testen. Tot slot heeft OxygenOS weinig onnodige bloatware die je toestel vertraagt en geheugen inneemt.

Foto’s van topkwaliteit 

In vergelijking met zijn de 8 kreeg de OnePlus 8T een extra camera. Die beschikt nu over een 48-megapixel hoofdcamera, een 16-megapixel groothoekcamera, een 5-megapixel macrocamera en een 2-megapixel zwart-witcamera. Daar kan je echte parels van foto’s mee maken! Bovendien heeft OnePlus de reputatie om met software-updates ook de cameraprestaties verder te blijven verbeteren.

Go get it! 
De OnePlus 8T met 8 GB werkgeheugen en 128 GB geheugen is verkrijgbaar in Aquamarine Green en Lunar Silver voor 599 euro. De versie met 12 GB en 256 GB is enkel beschikbaar in Aquamarine Green en kost 699 euro. Helemaal overtuigd dat dit je nieuwe smartphone wordt? Hij is verkrijgbaar via OnePlus.com, Proximus, Fnac, Vanden Borre en Coolblue.

Meer
Lees meer...