Online marktplaats MediaMarkt “zeer binnenkort” beschikbaar in België en Nederland

De online marktplaats van MediaMarkt voor de Nederlandse en Belgische markt laat niet lang meer op zich wachten. Op What’s Next in Retail Tech in Bussum noemde CEO Benelux Remko Rijnders vanmiddag nog geen concrete datum, maar het kan een kwestie van weken zijn.

“We hebben vaak de vraag gekregen: waarom alweer een online marktplaats? Er is immers al een Amazon en bol.com. Alleen zien wij dat de verkoop steeds vaker naar online marktplaatsen gaan, en houden we rekening met een aandeel van zestig procent over enkele jaren.”

Duitsland als voorbeeld

In veel landen, waaronder Duitsland, heeft MediaMarkt al een online marktplaats. Het is ook een manier om het assortiment uit te breiden zonder de winkelvloer te vergroten.

Bovendien lijkt Mediamarkt in de huidige markt nauwelijks nog te groeien. “Er zijn te veel spelers die elektronica verkopen en we zien in allerlei landen, onder meer in Spanje, een consolidatie. Dat gaat hier ook gebeuren.”

Breder gamma producten, winkels in stadscentra

Om meer marktaandeel te pakken wil MediaMarkt ook andere productgroepen aanboren, zoals gezondheid en beauty en mobiliteit.

Daarnaast wil MediaMarkt zich gaan onderscheiden door diensten te leveren. “Als je een Xbox koopt die het niet doet, kun je hem bij een ander platform altijd retourneren, maar zul je niet meteen een nieuwe krijgen. Bij ons kun je een defect apparaat bij de winkel inleveren en word je sneller geholpen.”

Dat is ook de reden dat MediaMarkt wil investeren in vestigingen die stadscentra, die makkelijk bereikbaar moeten zijn voor klanten. Vooral in België, waar het aantal winkels verder wordt aangevuld.

Source: Emerce

Meer
Lees meer...