Oostende krijgt megabordeel in stationsbuurt naar voorbeeld van Antwerpse Villa Tinto

Het stadsbestuur van Oostende heeft met de West-Vlaamse projectontwikkelaar ION een akkoord gesloten over een megabordeel in de stad. Het paleis van plezier zal zich bevinden in Hangaar 1, het beschermde maar vervallen havengebouw aan het station van Oostende. Het gebouw moet gerenoveerd worden voor het in gebruik genomen kan worden.

pixabay

ION zal het gebouw in kwestie kopen en renoveren. Het stadsbestuur van Oostende neemt het gebouw in erfpacht voor 27 jaar en staat in voor de invulling van het pand. Dat meldt onder meer De Tijd. Voor dat laatste contacteerde het stadsbestuur Q Invest FDK, de uitbater van Villa Tinto in Antwerpen waar raamprostitutie is toegestaan.

Q Invest zal in Hangaar 1 een microbrouwerij, een brasserie en een ruimte voor coworking onderbrengen. Aan de andere kant van het gebouw wordt Hangar d’Amour ingericht met een 30-tal prostitutieramen. Dat complex zal te vergelijken zijn met Villa Tinto in Antwerpen. Bovendien worden daar ook een dokterspraktijk en een politiekantoor gevestigd. Alle raamprostitutie in de stationsbuurt van Oostende zou op termijn verhuizen naar Hangaar 1. De werken aan het complex zouden van start gaan in 2021.

“Twee vliegen in één klap”

“De stad slaat met het project twee vliegen in één klap”, reageert Kristof Vanfleteren van projectontwikkelaar ION. “Ze lost haar erfgoedprobleem op – het gebouw is beschermd, maar wordt al jaren verwaarloosd – en ze veegt de stationsbuurt schoon.”

Vanfleteren noemt Hangaar 1 een “atypische” deal voor zijn bedrijf: “Het is een mooi contract dat het Oostendse gebouw in zijn eer en glorie zal herstellen.”

Rising star ION

pixabay

Door de aanhoudende coronacrisis liep de administratie rond het Hangaar 1-project vertraging op. ION draait momenteel op zo’n 90 procent van zijn capaciteiten van voor de gezondheidscrisis.

Begin dit jaar wist de projectontwikkelaar via een ontwikkelingsfonds nog 123 miljoen euro binnen te halen, voornamelijk bij West-Vlaamse familiale investeerders, ondernemers en institutionele beleggers. Met dat bedrag is ION van plan om nog meer en nog grotere vastgoedprojecten uitvoeren, vanaf 25 miljoen euro.

Meer
Lees meer...