Left Right
scrollTop top

Op deze temperatuur moet je douchen om een stralende huid te houden


Op deze temperatuur moet je douchen om een stralende huid te houden

Een lekker hete douche kan deugd doen, maar is het ook goed voor je vel? Instinctief voelen we dat we na een tijdje uit dat warme bad moeten komen, maar wanneer is dan het juiste moment? Wij hebben voor jou uitgevogeld hoe lang je mag dobberen en wanneer je je huid moet sparen. 

Het is contra-intuitief, maar eigenlijk weten we het allemaal wel: water droogt je vel uit. Of je nu ’s morgens of ’s avonds doucht, dat maakt niet uit. Maar hoe lang je onder het hete water blijft staan, dat heeft natuurlijk wel een effect op je vel, net zoals de temperatuur van dat water trouwens. Maar als het geen veertig graden mag zijn, wat is dan wel een goede temperatuur?

Wat is de juiste volgorde voor gezichtsverzorging?

Een kwartier

Wil je je uitgebreid wassen en er toch voor zorgen dat je vel niet te veel schrikt van te lang onder de douche te staan? Probeer dan maximum vijftien minuten onder warm water te staan. Dat zou alvast moeten helpen tegen een droge neus, voeten en zelfs puistjes. Een niet-gehydrateerde huid, dat zie je. Logisch dus ook dat je aan je vel ziet als het té lang in water heeft gehangen: als er rimpels op je vel staan, had je jezelf al moeten afdrogen. Eén nadeel: dat is best veel waterverbruik voor de badliefhebbers.

Maar wat is dan de ideale temperatuur? Zo warm als een verwarmd zwembad is eigenlijk ideaal, zegt dermatoloog Joshua Zeichner aan Well+Good. Dertig graden Celsius, niet meer of minder. Tja, ijskoud kan je het niet noemen, maar wie graag een Turks stoombad evoceert, zal dat zeer spijtig nieuws vinden.

Zeep

Natuurlijk zijn temperatuur en tijd niet de enige factoren in je dagelijkse doucheritueel die je kan aanpassen. Het feit dat je dagelijks onder de douche moet om schoon te blijven, is een mythe die we bijvoorbeeld direct de wereld kunnen uithelpen. Een dagje niet douchen is waarschijnlijk het beste wat je voor je huid kan doen.

10 basisstappen voor make-updummies.

Een andere belangrijke tip is om zeep zonder zeep te gebruiken. Hoe geweldig de verschillende geurtjes ook klinken: je vel is beter af zonder parfum en met een milde zeep. Zeep zonder zeep is volgens dermatologen het beste idee voor je huid.

pixabay

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658