Op een dag vind je de job van je leven: olifantenverzorger!

Op een dag vind je de job van je leven: olifantenverzorger!

Heb je er altijd van gedroomd om als dierenverzorger aan de slag te gaan? Heb je een zwak voor olifanten? Dan zou het weleens je lucky day kunnen zijn: zowel de Zoo van Antwerpen als Planckendael zijn op zoek naar een olifantenverzorger!

In Planckendael is er een ware babyboom aan de gang bij de olifanten: er worden de komende maanden maar liefst drie baby-olifantjes verwacht. Kai-Mook is één van die zwangere olifanten. Maar al die gezinsuitbreidingen brengen natuurlijk ook extra werk met zich mee. Daarom zijn ze in Mechelen op zoek naar een nieuwe olifantenverzorger. En ook in de Zoo van Antwerpen kunnen ze nog een paar helpende handen gebruiken bij de olifanten, zo schrijft het Nieuwsblad.

Fysiek zware job

Klinkt als een droom? Onderschat de job toch maar niet. Er komt heel wat fysiek werk bij kijken, en de job houdt meer in dan alleen het romantische plaatje. Zo moet de olifantenverzorger ook de afdeling schoonmaken en de bezoekers te woord staan. Bovendien hebben de dieren soms ook ’s nachts verzorging nodig. Maar het is ongetwijfeld de geknipte job voor wie gepassioneerd is door dieren.

Velen voelen zich geroepen

Voel je je geroepen en beschik je over de juiste kwalificaties? Waag dan als de bliksem je kans. Al hou je er best wel rekening mee dat je niet de enige bent: de vorige keer reageerden maar liefst 500 mensen. Maar je weet wat ze zeggen, wie niet waagt …

Veel succes!