Op zoek naar een huis? Koop er één in Sicilië voor 1 euro

Op zoek naar een huis? Koop er één in Sicilië voor 1 euro

Als jij ook op zoek bent naar een droomhuis in de zon, dan heeft Sicilië misschien wel een goede deal voor je. Het Italiaanse schiereiland deelt namelijk huizen uit waar nog wat verbouwwerk aan is. Het verbouwen moet je zelf doen, maar het huis krijg je voor 1 euro. Dat is geen typfout.

Goede tomaten, olijfolie, citrusvruchten die echt lekker zijn, de geur van basilicum en lekkere ricotta? Italië heeft het voor je. Je denkt misschien dat een huis op de buiten daar niets voor jou is, maar niets is minder waar. De Italiaanse overheid wil namelijk met plezier huizen verkopen, ze worden zo wanhopig dat een pak huizen in het Italiaanse dorpje Sambuca voor 1 euro op de markt komen te staan.

17 redenen waarom een reis naar Italië een topidee is.

Verbouwingen

Voor die prijs krijg je geen volledig afgewerkt huis. De overheid verwacht dan ook dat je, dat is iets minder, 16.000 euro aan investering doet aan het huis, op zijn minst. Dat is al wat meer dan die ene euro, maar anderzijds is dat samen nog steeds minder dan wat je in een middelgrote stad voor een garage betaalt.

Je moet er natuurlijk wel naar Sicilië voor verhuizen. Maar eerlijk: Sambuca, niet te verwarren met het alcoholisch aperitief, ligt op een prachtige locatie in Sicilië. Je zit er op een dik uur van Palermo en kan genieten van het beste dat Italië te bieden heeft. De verbouwing moet je er wel bijnemen, maar uitrusten in het zonnetje heeft wel z’n charmes, denken wij.

9 Italiaanse steden om te bezoeken.

Jong bloed

Het is niet de eerste keer dat er in Italië huizen worden verkocht voor een uitzonderlijk lage prijs. Veel Italianen vertrekken uit de kleine dorpjes om geld te gaan verdienen in de stad, en zo gaat ook de bevolking van Sambuca stevig achteruit. Door de huizen te verkopen, komt er weer jong bloed in de dorpen en zo hoopt Italië zijn dorpjes leuk te houden. Bonus: omdat er enkele huizen verkocht worden, komen er wellicht nog wel wat buitenlanders op af. Je bent dus niet alleen in je queeste om Italiaans te leren.

pixabay

Gesponsorde artikelen