Left Right
scrollTop top

Opgelet, bij TEC gaan ze (weer) staken op 30 november en 1 december


Opgelet, bij TEC gaan ze (weer) staken op 30 november en 1 december

Iedereen kan het voelen, de examens komen eraan. Er zit plots veel meer volk in de les en wonder boven wonder: iedereen let op. Alleen wordt ter plaatse geraken niet evident als je in Franstalig België moet zijn, want de TEC, het Waalse broertje van De Lijn, gaat twee dagen na elkaar staken. Volgende week donderdag en vrijdag zal het busverkeer verstoord zijn.

De vakbond ACOD heeft de staking van de Waalse busmaatschappij TEC aangekondigd voor 30 november en 1 december nadat de onderhandelingen met de directie van TEC vastgelopen waren. De oorzaak van de ontevredenheid zijn drie dossiers die op tafel liggen: de fusie van de vijf regionale TEC-afdelingen in één overkoepelend orgaan, de minimumservice die gegarandeerd moet worden en de sancties voor een wilde staking, die ingeroepen werden door de federale en regionale overheden.

Wat nog straffer is: de ACOD heeft gezegd dat er nog stakingen zullen komen, als bovenstaande drie dossiers niet zullen evolueren in hun voordeel.

27 stakingen op twee jaar tijd

De staking is dus vooral gericht tegen de voorgestelde maatregelen van de Waalse regering, met de MR als voortrekker. Het mislukken van de interne onderhandelingen met TEC-directie was uiteindelijk de druppel. “Het wordt de eerste keer sinds 2016 dat er een staking komt naar aanleiding van interne problemen”, laat de directie van TEC weten aan Sudpresse. “Alle andere (26, red.) stakingen waren acties tegen regering-Michel.”

Op welke buslijnen we precies hinder mogen verwachten, is nog niet geweten. De ACOD heeft alleszins belooft dat alle acties van de TEC-medewerkers in die twee stakingsdagen zullen plaatsvinden. Dat belooft!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658