De Belgische voetbalbond is op zoek naar 1.500 fans voor opname ‘Wunderbar’

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zoekt enthousiaste muziekliefhebbers om deel te nemen aan de opname van het officiële EK-lied Wunderbar. Op 17 juni starten de Rode Duivels aan hun EK-campagne met een wedstrijd tegen Slovakije. Samen met ING roept de KBVB op tot een unieke samenwerking met 1.500 fans, waaronder gitaristen, zangers en drummers.

Eerst werd overwogen om de Rode Duivels zelf hun EK-hymne te laten zingen en spelen. Dat bleek geen geweldige resultaten op te leveren en zo werd door de bond beslist om de fans in te schakelen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot en met 15 april. In voorgaande toernooien waren onder meer Stromae en Oscar and the Wolf verantwoordelijk voor de officiële hymne. 

Juryleden zullen uit de inzendingen de Wunderbar Band samenstellen. Op zondag 5 mei zullen zij het beste van zichzelf geven in de ING Arena in Brussel. Concreet zal de band uit 50 fluitspelers, 150 zangers, 100 gitaristen, 100 drummers, 100 bassisten en 1.000 koorleden bestaan.

Voordelen

De actie gaat ook gepaard met enkele voordelen voor de deelnemers. Indien je wordt geselecteerd, ontvang je een ticket voor de laatste oefeninterland tegen Luxemburg. Jouw naam zal ook te zien zijn op het Wunderbar-nummer, dat wordt uitgebracht door Universal Music Belgium.

Op de Instagrampagina van @belgianreddevils gaat middenvelder Amadou Onana al volledig los op het nummer.

Bekijk het hier

Meer
Lees meer...