Opvallende lijstvorming in Brussel: Ana Kazemi (Voor U) krijgt hogere plaats dan Open Vld op liberale lijst

In een verrassende wending tijdens de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel-Stad, krijgt een kandidate van de partij Voor U een hogere positie dan de kandidaten van Open Vld op de gecombineerde liberale lijst MR+.

Ana Kazemi van Voor U staat op de zesde plek van de MR+ lijst. Dit is een opvallende ontwikkeling, aangezien ze daarmee een hogere plaats inneemt dan de kandidaten van Open Vld.

De lijst wordt aangevoerd door David Weytsman (MR), die als lijsttrekker ook de ambitie heeft om burgemeester te worden. Naast MR-leden heeft hij ook kandidaten van andere partijen, waaronder Open Vld, aangetrokken.

Posities van Open Vld-kandidaten

Frederik Ceulemans van Open Vld is de eerste kandidaat van zijn partij op de lijst en staat op de elfde plaats. Andere Open Vld-kandidaten volgen pas veel later: Charlotte Schoefs staat op de dertigste plaats en Frédéric De Gucht, zoon van Karel en broer van Jean-Jacques, staat op de drieëndertigste plaats. De Gucht is tevens kandidaat-voorzitter voor de partij.

De prominente plaats van Kazemi is opvallend omdat zij in juni nog de tweede plek kreeg op de Vlaamse lijst van Voor U. Haar zesde plek op de MR+ lijst betekent dat zij voor de eerste kandidaat van Open Vld komt te staan.

Afwezigheid van Els Ampe

Een andere opmerkelijke ontwikkeling is de afwezigheid van Els Ampe op de lijst. Ampe, een kopstuk van Voor U en voormalig lid van Open Vld, werd de tweede plek beloofd toen ze uit Open Vld stapte en haar eigen partij oprichtte. Ondanks haar lidmaatschap van MR, verhinderde Open Vld dat Ampe op de lijst bleef staan door een veto uit te spreken.

Meer
Lees meer...