Orkaan Milton raast richting Florida, ook Disney World sluit de deuren

Orkaan Milton, die gisterenavond door de Golf van Mexico richting Florida trok, heeft de themaparken in Orlando gedwongen om tijdelijk te sluiten. Grote parken zoals Walt Disney World zullen dus niet opengaan om de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen.

Op dit moment raast er een hevige orkaan richting het Westen van de staat Florida in de Verenigde Staten. Gisteren waarschuwden de lokale autoriteiten al voor de hevigheid van orkaan Milton en trokken de meeste bewoners van de stad Tampa en omstreken naar het noorden van de staat. Als gevolg moeten ook verschillende toeristische trekpleisters in de buurt hun deuren tijdelijk sluiten.

Orkaan Milton

Op dinsdagavond werd bevestigd dat Milton, met windsnelheden tot 265 kilometer per uur, tot een categorie 5-orkaan was uitgegroeid. Dat maakt Milton een van de meest krachtige orkanen die Florida ooit heeft getroffen. Volgens het National Hurricane Center blijft de storm zeer onvoorspelbaar, met mogelijk schommelingen voordat hij woensdagavond de westkust van Florida zal bereiken.

De storm volgt minder dan twee weken na de doortocht van orkaan Helene, die als een categorie 4-storm aan land kwam. Helene eiste meer dan 230 levens, maar Milton is op weg om nog veel meer slachtoffers te maken.

Themaparken

Hoewel de koers van de orkaan op dit moment vooral over de stad Tampa en omstreken lijkt te trekken, nemen ook andere steden enorme maatregelen. Een daarvan is Orlando, waar ook verschillende themaparken liggen. Onder andere Walt Disney World Resort heeft ondertussen laten weten dat ze het resort in fasen zullen sluiten.

Walt Disney World Resort is een van de grootste trekpleisters van het land en telt op dit moment zonder twijfel enorm veel toeristen in hun hotels en parken. Om hun veiligheid te garanderen, heeft het Resort beslist om vandaag alle themaparken te sluiten tot de weersomstandigheden beter worden. Hollywood Studios en Animal Kingdom zullen als eerste sluiten, gevolgd door Magic Kingdom, EPCOT en Disney Springs.

Heel wat Disneyfans zijn teleurgesteld door die beslissing, maar anderen wijzen hen er via sociale media duidelijk op dat het om een kwestie van leven en dood gaat en niet om een Disneyfilm. Het park zou ook overblijvende hotelkamers gebruiken om buurtbewoners tijdelijk onderdak in te geven.

Meer
Lees meer...