Ozzy Osbourne opgenomen in Rock and Roll Hall of Fame


In het kort

  • Ozzy Osbourne kreeg een staande ovatie toen hij werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame voor zijn solowerk.
  • Hij bedankte fans, familie en collegamuzikanten, waaronder Randy Rhoads die een grote invloed had op zijn solomuziek.
  • Tijdens de ceremonie speelde een all-starband zijn klassieke hits.

Ozzy Osbourne kreeg zaterdag een staande ovatie van zowel een all-starband als de 20.000 aanwezige fans in de Rocket Mortgage FieldHouse arena in Cleveland, Ohio toen hij werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame voor zijn solowerk. Hij bedankte de mensen die op hem hadden gestemd en benadrukte hun niet aflatende steun door de jaren heen. Osbourne bedankte ook zijn collega-muzikanten en prees hun talent en bijdrage aan zijn carrière. Hij wijdde een welgemeend dankwoord aan Randy Rhoads en erkende de diepgaande invloed die Rhoads had op zijn solo-reis na zijn vertrek bij Black Sabbath in 1979.

Voordat hij de prijs in ontvangst nam van acteur Jack Black, deelde Osbourne zijn dankbaarheid voor de niet aflatende liefde en steun van zijn familie, waarbij hij vooral de rol van zijn vrouw Sharon in het redden van zijn leven benadrukte. Tijdens zijn toespraak herinnerde Black aan de diepe impact van Osbournes soloalbum ‘Blizzard of Oz’, dat hij beschreef als een poort naar een nieuwe wereld van heavy metal. Hij betwistte ook de perceptie van Osbourne als enkel een belichaming van duisternis en benadrukte zijn oprechte liefde voor familie en vrienden.

Carrière

Osbournes stap naar deze erkenning begon in Birmingham, waar hij in 2006 werd opgenomen in de Hall of Fame als lid van Black Sabbath. Sindsdien heeft hij zowel als soloartiest als met de band veel succes geboekt en meer dan 100 miljoen platen verkocht. Ondanks zijn gezondheidsproblemen, waaronder de ziekte van Parkinson, koos Osbourne ervoor om vanaf een troon in de vorm van een vleermuis toe te kijken hoe een all-star line-up zijn klassieke hits ten gehore bracht. Het optreden toonde talenten als Jelly Roll, Maynard James Keen, Wolfgang Van Halen en Billy Idol, naast oude medewerkers Zakk Wylde, Robert Trujillo, Chad Smith en Adam Wakeman.

Onderscheidingen

Hoewel hij vorig jaar stopte met toeren, blijft Osbourne een sterke band houden met Birmingham. Hij heeft vele onderscheidingen gekregen in zijn geboortestad, waaronder een plaats op de Walk of Fame en een mechanische stier die naar hem vernoemd is.

De kersvers opgenomen Osbourne noemt The Beatles, volgens BBC, de inspiratie voor zijn muzikale reis als tiener die opgroeide in Aston. Tijdens de openingsceremonie was er een hommagevideo met Paul McCartney en andere artiesten die een eerbetoon brachten aan Osbourne. Osbournes nalatenschap werd gevierd ten overstaan van enkele van ’s werelds meest gerenommeerde muzikanten en markeerde een belangrijke mijlpaal vijfenvijftig jaar in zijn opmerkelijke carrière.

Meer
Lees meer...