Pakkend meezingmoment op concert voor overleden Linkin Park-frontman Chester Bennington

Pakkend meezingmoment op concert voor overleden Linkin Park-frontman Chester Bennington

Fans van Linkin Park beleefden gisteren in Los Angeles een emotionele avond. Daar was namelijk een concert ter ere van frontman Chester Bennington, die enkele maanden geleden zelfmoord pleegde. Het emotioneelste moment kwam er tijdens het nummer ‘In The End’ toen het publiek massaal de tekst zong die normaal door de overleden zanger werd gezongen.

Chester Bennington is voor veel mensen die opgroeiden in het begin van de jaren 2000 een idool. De zanger kampte met een depressie en wist met zijn pakkende teksten veel mensen te raken. Toen hij op 20 juli uit het leven stapte, was de verslagenheid dan ook groot.

Ondanks de grote schok besloten de andere leden van Linkin Park al snel dat ze de dood van hun frontman wilden aangrijpen om andere mensen met een depressie te helpen. Zo lanceerden zo onder andere een website ter ere van Chester Bennington waarop ze iedereen met mentale problemen oproepen om hulp te zoeken. Er waren ook al snel plannen voor een groot herdenkingsconcert.

“But in the end … it doesn’t even matter!”

Dat concert was in een mum van tijd uitverkocht en de livestream werd gisteren over heel de wereld bekeken. Op het podium stonden, naast de andere leden van Linkin Park, ook onder andere Blink-182, Jonathan Davis van Korn, Daron Malakian van System Of A Down en Bring Me The Horizon.

Maar het was het publiek dat voor het hoogtepunt van de avond zorgde door tijdens het nummer ‘In The End‘ de rol van Chester Bennington over te nemen. “I tried so hard and got so far, but in the end … it doesn’t even matter. I had to fall to lose it all, but in the end … it doesn’t even matter!“, klonk zo luider dan ooit. “Our favourite guests … it’s you guys!“, zei een aangeslagen Mike Shinoda.

Na het nummer nam de vrouw van Chester Bennington het woord. “Het is tijd dat we beginnen inzien dat mentale gezondheid net zo belangrijk is als fysieke gezondheid. Ik ga er alles aan doen om te zorgen dat mensen die het nodig hebben sneller geholpen kunnen worden”, zei ze. “Zo hoop ik, ter nagedachtenis van Chester, mensenlevens te redden.”

Check hier het emotionele meezingmoment …

… of herbeleef het volledige concert

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen