Dierenpark zet papegaaien in isolatie na uitschelden van bezoekers

In het dierenpark Lincolnshire Wildlife Park is een groep papegaaien voorlopig in isolatie geplaatst omdat ze de bezoekers continu uitscholden. De uitbaters van het park hadden de vogels afgelopen zomer geadopteerd en ze hebben elkaar daarna scheldwoorden aangeleerd. En daar konden ze in het rurale Engeland natuurlijk niet mee lachen.

Lincolnshire Wildlife Park-CEO Steve Nichols laat weten dat het park in dezelfde week in augustus vijf grijze roodstaartpapegaaien adopteerde. Die werden niet veel later in quarantaine geplaatst, niet omdat ze het coronavirus opliepen, maar omdat ze elkaar op korte tijd de ranzigste scheldwoorden aangeleerd hadden. Het gebeurt wel vaker dat dierenparken scheldende papegaaien aankopen, maar nu zaten ze naar eigen zeggen met “een kamer vol scheldende vogels”. 

Lachen motiveert

“Hoe meer ze vloeken, hoe meer je normaal gesproken moet lachen, wat ze motiveert om meer te vloeken”, legt Nichols het probleem uit aan CNN. De vogels leerden elkaar niet alleen schelden, maar ook om te lachen om elkaars vunzige taal. Dit leidde volgens het dierenpark tot “iets wat op een groep oude arbeiders lijkt”.

Het park liet de dieren wel een tijdje naar buiten, maar dat bleek niet zo’n goed idee te zijn. Na twintig minuten kwamen er namelijk al meldingen over papegaaien die bezoekers uitscholden. “We vonden het erg grappig en de klanten vonden het prima”, klonk het. “Ze hadden er helemaal geen probleem mee. Maar we maakten ons zorgen omdat er een weekend aankwam en er dan veel kinderen komen.” Daarom zitten de grofgebekte Afrikaanse vogels nu weer in isolatie.

Invloed

Volgens Nichols zitten de bewuste vogels nu slechts in een “time out”. Het park wil de papegaaien los van elkaar in nieuwe groepen vogels introduceren. Daar worden ze hopelijk genoeg beïnvloed door de niet-scheldende papegaaien om hun vieze manieren af te leren.

Meer
Lees meer...