Paradise City Festival heeft grote ambities: “Tegen 2025 volledig op hernieuwbare energie draaien”

Paradise City Festival in Steenokkerzeel staat bekend als het groenste muziekfestival van België, maar de ambities reiken verder. Het wil tegen 2025 het eerste festival in België worden dat uitsluitend op hernieuwbare energie draait. Organisator Gilles De Decker legt uit hoe hij dat wil doen.


Beluister hier het volledige interview met Gilles De Decker:


Waarom is dit belangrijk?

Meer en meer bedrijven denken na over uitstoot en energiezuinigheid. Paradise City Festival speelt een voortrekkersrol door rigoureuze beslissingen te nemen.
  • “Vorig jaar hadden we een heel groot zonnepaneel van 170 vierkante meter en daarmee konden we ongeveer 20 procent van het festival laten draaien. De andere 80 procent draaide op biodiesel. Dat stoot geen CO2 uit, maar nog wel altijd fijnstof“, verklaart De Decker. “En het productieproces kan ook gepaard gaan met CO2-uitstoot, dus dat is geen ideale oplossing. We gaan de uitdaging aan, tegen 2025 willen wij volledig op hernieuwbare energie draaien.”
  • Bij de editie van 2023 heeft Paradise City voor de helft op hernieuwbare energie gedraaid. De Decker legt uit: “We hebben negentig extra zonnepanelen gezet en extra batterijen geïnstalleerd op het festival. Daarmee kunnen we het hele eiland op het domein laten draaien op zonne-energie. Dat is de eerste stap. We doen dit in samenwerking met Audi en Eneco.”
  • “We kunnen ons nog niet aan het net koppelen. Paradise City zit in een park en daar zijn nog geen elektriciteitskasten. Daarom maakt dat het iets complexer. Maar dat kan wel lukken bij volgende edities.” (nd)
Meer
Lees meer...