Passagiers op vliegtuig krijgen ongewenste film te zien na technische problemen


In het kort

  • Een Qantas-vlucht van Sydney naar Tokio liep vertraging op door technische problemen met het entertainmentsysteem aan boord.
  • Passagiers werden gedwongen naar een ongeschikte film te kijken, Daddio, zonder de mogelijkheid deze uit te schakelen of de helderheid van het scherm aan te passen.
  • Qantas verontschuldigde zich en schakelde over op gezinsvriendelijke inhoud en beloofde een intern onderzoek naar het incident.

Een Qantas-vlucht van Sydney naar Tokio ondervond voor vertrek technische problemen met het entertainmentsysteem aan boord. Ondanks pogingen van het personeel om het probleem op te lossen, ontstond er een vertraging van meer dan een uur. Als tijdelijke oplossing besloot de bemanning één film te vertonen voor alle passagiers tijdens de negen en een half uur durende reis. Dat meldt Sky.

Helaas bleek de gekozen film niet geschikt voor de diverse passagiers, waaronder gezinnen met jonge kinderen. Daddio, een drama voor volwassenen met expliciete seksuele inhoud en dialoog, werd afgespeeld zonder enige optie voor passagiers om de film uit te schakelen, te pauzeren of de helderheid van het scherm aan te passen.

Reactie en gevolgen voor passagiers

Klachten van passagiers, gedeeld op platforms zoals Reddit, benadrukten het ongemak veroorzaakt door de ongepaste inhoud. Ze uitten hun bezorgdheid over de grafische naaktheid van de film, seksueel suggestieve gesprekken die zelfs zonder koptelefoon gemakkelijk te zien waren en de ongeschikte aard van de film voor gezinnen aan boord. Een passagier vroeg zich af hoe een grote luchtvaartmaatschappij zoiets kon toestaan.

Daddio

Daddio gaat over een vrouw en een taxichauffeur die seks en relaties bespreken. De film heeft wereldwijd verschillende leeftijdsbeperkingen. Maar dus niet op dat vliegtuig. Qantas verontschuldigde zich tegenover de passagiers na het incident en erkende dat de filmselectie “duidelijk niet geschikt” was voor het publiek op de vlucht.

Ze bevestigden dat alle schermen werden omgeschakeld naar gezinsvriendelijke inhoud voor de rest van de reis, een standaardprocedure in dergelijke situaties. Verder kondigde Qantas een intern onderzoek aan om vast te stellen hoe de ongepaste filmselectie heeft kunnen plaatsvinden.

Meer
Lees meer...