Betalingsapp Paybonsai plantte 250.000 bomen door samenwerking met festivals

Paybonsai is een app waarbij je per tien betalingen een boom plant. Zo doe je op een passievere manier toch iets voor de planeet. Het bedrijf erachter, Bonsai, behaalde recent de mijlpaal van 250.000 geplante bomen. Chief Marketing Officer Stephane De Weerdt vertelt er meer over.


Beluister hier het volledige interview met Stephane De Weerdt:


  • De Weerdt legt uit: “Per tien betalingen plant je automatisch een boom als je met onze betaalkaart betaalt. Paybonsai is een groene betaalapp met een bijhorende kaart die ook via Apple Pay of via Google Pay werkt. Je betaalt met de smartphone of online.”
  • Bonsai zette ook een samenwerking op poten met een aantal Belgische festivals: “Daar hebben we zelfs voor elke betaling vanaf 5 euro een boom gepland. (…) De festivals riepen de fans op om onze app te gebruiken. De fans hebben enkele maanden gespaard tot aan het festival, waar we op onze stand ook verder hebben kunnen planten. Zo zijn we in totaal aan 250.000 bomen geraakt.”
  • “We proberen met Paybonsai zo veel mogelijk impact te behalen. Daarom planten wij mangrovebomen in Madagaskar. Het land heeft een tropisch klimaat waar een bos tot vier keer zoveel CO₂ reduceert dan een Belgisch bos. Duurzaamheid zit in ons DNA. We willen systematisch 5 procent van onze winsten investeren in duurzame initiatieven.”

(nd)

Meer
Lees meer...