Pearl Jam introduceert twaalfde studioalbum met ‘Dark Matter’ 

Pearl Jam is back. Dark Matter is de nieuwe titeltrack van het aankomende album, dat op 19 april zal verschijnen. Het twaalfde studioalbum werd opgenomen met producer Andrew Watt en belooft een bom van energie te worden.

Eerder deze week werden de luisteraars van Pearl Jam al geprikkeld met een video waarin fans enthousiast reageerden op de nieuwe release, waarna de boodschap ‘Midnight ET’ verscheen op sociale media. Er zou dus iets gebeuren om middernacht. Het titelnummer Dark Matter werd de wereld ingestuurd. 

Ons beste werk

Eind januari brachten ze de release naar de Troubadour Club in Los Angeles. Daar vertelde frontman Eddie Vedder naar verluidt aan de aanwezigen dat hij het album beschouwde als hun beste werk. Pearl Jam nam Dark Matter op met producer Andrew Watt. Hij werkte reeds samen met toppers als Justin Bieber, Miley Cyrus, Iggy Pop en de Rolling Stones. In 2021 won hij nog een Grammy-award als Producer of the Year.

Energie van de eerste albums

In 2023 trok de band zich terug in de Shangri-La Studios in Californië en in slechts drie weken werd Dark Matter geboren. Op het einde van het nummer is gitarist Mike McCready te horen met een imposante gitaarsolo. Hij vertelde onlangs in een interview met het tijdschrift Classic Rock dat het album een nieuw geluid krijgt “met de energie van de eerste albums”.

Beluister de gloednieuwe titeltrack hier:

Meer
Lees meer...