Pijn aan je haar? ’t Zit niet in je hoofd, zo los je het op!

Pijn aan je haar? ’t Zit niet in je hoofd, zo los je het op!

Met de feestdagen valt het extra hard op: je haar kan na een lange dag gewoon ‘pijn’ doen. Maar haar heeft geen zenuwen, het kan dus technisch gezien helemaal geen pijn hebben. Hoe komt het dan dat je haar pijn doet en vooral: wat doe je eraan? Wij hebben antwoorden en oplossingen voor je.

Na het feest doen bijna alle vrouwen het volgende: ze doen hun schoenen en bh als de wiedeweerga uit, want die zitten gewoon in de weg. En als jij op dit artikel klikte, haal jij waarschijnlijk ook al halverwege de avond wat speldjes uit je haar omdat het pijn doet. Maar zit die pijn in je hoofd of kan je haar echt pijn doen?

Hier zijn 5 tips voor mooi en gezond haar!

Haarwortel

Natuurlijk is het niet echt je haar waar je pijn voelt: het zijn de haarwortels. Op de huid van je schedel zitten namelijk bloedvaatjes aan die haarwortels. Als je aan je haar trekt, kan je die bloedvaatjes beschadigen. Ze kunnen trouwens ook ontsteken, en dat is precies wat dat pijnlijke, trekkende gevoel aan je hoofd en haar geeft.

19 dingen die je alleen herkent als je dik haar hebt!

Eerst het goede nieuws: er bestaat een makkelijke en eenvoudige oplossing als je dit probleem vaker aan de hand hebt. Het slechte nieuws kan je al raden: je moet er je lange lokken wel voor opgeven. Als je je haar knipt, hangt er minder gewicht aan je haarzakjes en dan heb je er minder snel last van. Wat ook klopt: hoe langer je haar, hoe meer vocht het ophoudt als je ’t wast. Dat zorgt opnieuw voor meer gewicht.

Tips tegen pijnlijk haar

Daarom zijn, zelfs als je je haar lang wil houden, de volgende tips een goed idee. Was je haar slechts één keer om de paar dagen. Alle dagen wassen zorgt ervoor dat je meer product nodig hebt, wat een beetje in je haar blijft kleven. Dat gewicht zorgt opnieuw voor een pijnlijke hoofdhuid.

Zo krijg je meer volume in je haar, met deze tegennatuurlijke truc!

Een laatste tip: als je je haar tijdens de feestdagen of gewoon door het jaar vaak opsteekt, in een opsteekkapsel of strakke paardenstaart of vlecht, geef het dan genoeg ademruimte. ’s Nachts bijvoorbeeld, kan je je haar perfect loslaten. Door het regelmatig los te laten, trek je het niet te strak en, dat had je al begrepen, minder aan het haar trekken zorgt voor minder pijn.

H/T Margriet.

Pixabay

Gesponsorde artikelen