Pink moet straks volkslied zingen voor 110 miljoen Amerikanen … en ze heeft griep

Pink moet straks volkslied zingen voor 110 miljoen Amerikanen … en ze heeft griep

Pech voor zangeres Pink: straks moet ze het Amerikaanse volkslied zingen aan de start van de Super Bowl, de finale van het Amerikaans voetbal. Maar ze heeft griep. 

De zangeres laat weten dat ze wat een droom van haar was stilaan in “een soort nachtmerrie verandert”. Op Instagram zegt ze: “Dit is echt een hele grote eer voor mij, om dit te mogen zingen in het bijzijn van mijn familie, militaire familie, vader, broer, stiefmoeder, familie en de wereld. Ik beloof dat ik mijn best zal doen, zoals ik dat altijd doe.”

Maar er is dus die griep: “Ik probeer de griep weg te zingen. Ik wacht sinds 1991 om dit nummer te doen, want toen zag ik hoe geweldig mijn idool Whitney Houston dit lied deed. Nu is mijn kans eindelijk gekomen en heb ik twee kinderen die letterlijk in mijn mond hoesten en hun snot aan mijn wang afvegen. Je kan dit niet verzinnen!”

De Super Bowl is al jaren de best bekeken televisie-uitzending van Amerika. Naar schatting 110 miljoen Amerikanen zitten straks voor de buis. Vorig jaar zong countryzanger Luke Bryan het volkslied. Eerder zongen onder anderen Lady Gaga, Alicia Keys, Whitney Houston en Luther Vandross The Star-Spangled Banner.

Justin Timberlake zal optreden tijdens de pauze van Super Bowl 52. Het is niet de eerste keer dat Timberlake de halftime show verzorgt. In 2004 trad de zanger samen op met Janet Jackson, waarbij haar blote borst kort te zien was.

Dat incident werd later omgedoopt tot “nipplegate” en zorgde ervoor dat de optredens nu met een paar seconden vertraging worden uitgezonden, zodat de regie op controversiële momenten kan ingrijpen.

De geruchten gingen dat Janet Jackson ook dit jaar een gastoptreden tijdens de halftime show zou verzorgen, maar vandaag liet ze weten dat die niet waar zijn. Verschillende grote sterren traden al op in de pauze van de wedstrijd, onder meer de Rolling Stones, Lady Gaga, Madonna, Michael Jackson en Beyoncé.

Gesponsorde artikelen